péntek

Csudaságok a világban

Reggel a szokatlan időjárási viszonyokkal kapcsolatban a rádióban nyilatkozott egy szakértő. A globális felmelegedés miatt a Golf áramlat jelentős változáson mehet keresztül. Ennek következménye lehet a jelenlegi az évszaknak nem megfelelő időjárás. A Golf áramlat pályájára rákeresve véletlenül akadtam rá egy képre.
Forrás a képre kattintva elérhető
Ha felkelti valami az érdeklődésemet, az nálam láncreakció szerű újabb kereséseket szokott eredményezni, amelyben jó barátom a Google.
Kiderült, hogy ez a gyönyörű hely Norvégia északi partjainál elterülő szigetcsoportok egyikén van. a Lofoten -szigeteken. Találtam egy magyar nyelvű beszámolót. Érdemes elolvasni.
A Google earth-on is megnéztem, hogy konkrétan hol is helyezkedik el ez a hely a földgolyón.

Ott további gyönyörű képeket találtam erről a vidékről.
Forrás a képre kattintva elérhető
A Fenti kép készítőjétől további képeket is megnézhettek itt.
Érdemes ilyen virtuális kirándulásokat tenni, hiszen valószínű, hogy személyesen nem lesz lehetőségünk gyönyörködni ebben a távoli vidékben.

A globális felmelegedéssel kapcsolatban szintén érdekes cikket olvashatunk a Wikipédián

csütörtök

Tojásfa

Előre szólok, hogy a Húsvét engem annyire nem érint meg. Nem szoktunk nagy faxnit csinálni belőle. Mint a lányok többsége nem szeretjük a locsolkodással együtt járó "illat"orgiát, ami a fejünkön jön létre a rengeteg különböző illatú kölnik, parfümök egyvelegéből. Ráadásul én nem is bírom az ilyen mesterséges szagokat. Megfájdul a fejem tőle. Az utóbbi időben hétfőn inkább kirándulunk, hogy a kedves locsolókat elkerüljük. Akiket egyébként nagyon kedvelünk, de a kezükben lévő illatos üveg nagyban befolyásolja irányukban a pillanatnyi szimpátiánkat.
Idén úgy tűnik, nem fogunk a tarka réteken szökdécselni, ezért valószínűleg el sem indulunk.
Hétvégén megalkottam a húsvéti díszletet, ami azért ritkán szokott elmaradni.
Tudom, hogy nincs rajta semmi dicsekedni való, de azért megmutatom.


szerda

Március 27. hójelentés, és újabb párna

Ma reggeli helyzet. Az ájszakai havazás eredménye kb 15 cm a hóvastagság


 Régóta nem varrtam. Most egy párnahuzat készült Gabi barátnőmnek. Postázás még várat magára, de már értesítve lett a delikvens.
És egy váratlan meglepetés nekem:

Egyrészt akciós volt, másrészt ajándék, bár kellett hozzá egy kis szelíd noszogatás. A fenti képek már vele készültek. Még ismerkedünk, de jóban leszünk, úgy érzem.

vasárnap

Csirkehús muffin, rakott kelkáposzta, Heni, Tamás névnap, és nem utolsó sorban Szent Patrik nap

Nos ez a hétvégém is elég mozgalmasra sikerült. Pénteken bulipázs, szombaton színház (Honfoglalás a RaM Colosseumban) vasárnap nagy családi ebéd névnapokat ünneplendő. Bulipázsról már beszámoltam, színházról nem akarok írni (akit érdekel a darab, nézze meg). Családi ebédi menüből is csak két fogásról szeretnék szót ejteni.
Az egyik a rakott kelkáposzta. Erről csak annyit, hogy készült. És kizárólag azért, hogy ingerkedjek egy kicsit Luca barátnémmal, és az ő hites urával. (háttérinfó: Mikor először nálunk jártak pár éve, ezt sütöttem, és Zolinak annyira ízlett, hogy azóta is, mindig emlegeti, amikor Luca süt neki)
A másik a csirkehús muffin.
Nem vagyok egy nagy konyhatündér, főleg az ilyen nagy létszámú ebédeket szeretem(ném) megúszni minél kevesebb munkával, ezért leginkább olyan recepteket keresek, amit csak beteszek a sütőbe, és kész is.
Találtam egy receptet, csirkehús, és sajt a fő összetevők. Ez az ami nekem való! Múlt héten már elkészítettem, a család (a szűk család) jóváhagyta.
Nos. Mindent beszereztem, amit a recept előírt, előkészítettem a húst, bekevertem, majd elkezdtem az őzgerinc forma után kutatni a szekrényben... addig, amíg a kezembe nem került a muffin formám... Egyszer már beszámoltam róla, hogy nekem egyszerűen fizikai fájdalmat okoz egy recept, útmutató pontos betartása. Ez történt most is. Nem is kutattam tovább, az őzgerinc forma után. A muffin formákat a recept útmutatása szerint kibéleltem baconnal, bele a kikevert massza, mehetett a sütőbe a rakott kel fölé. 40 perc helyett 30 percre, majd megszórtam a muffinkák tetejét reszelt sajttal, visszatettem 8 percre.

Nagy sikert arattam velük. Ajánlom mindenkinek.
A folyamatról nem készítettem képeket, mert készült ezen kívül néhány féle étel, ami kissé lefoglalt. Ezt a néhány képet is a család gúnyolódó megjegyzései közben készítettem.
Csak hogy a családi ebédről némi fogalmat alkossatok a menü:
- Csontleves cérnametélttel
- Csirkepörkölt alsó combból
- Rakott kelkáposzta ( 2 tepsi)
- Csirkemuffin
- Sült krumpli
- Rizi-bizi
- Túró torta
- Tiramisu

Szent Patrik napról meg csak azért szeretnék megemlékezni, mert pár napja fejeztem be egy könyvet, ami Írországban játszódik, ezért elég sok kifejezésre, helyre kerestem rá a google-on, és már ekkor is terveztem egy Írországgal kapcsolatos bejegyzést, amit végül nem írtam meg. Viszont ma, amikor a recept miatt beléptem a netre, a google emlékeztetett rá, hogy ma van az Írek nagy ünnepe. Így egy ír videó erejéig mégis utalok rá, mennyire tetszik ennek a népnek a kultúrája, táncuk, zenéjük.




péntek

Bulipázs






Órák készültek. (mint látható) Sajnos a képek nem adják vissza elkészült remekművek színeit. Meg kell hogy valljam, hogy az irányítás teljesen kicsúszott a kezemből. A lányok jöttek, és mind más-más színt szeretett volna. Úgyhogy hagytam, hagy eresszék szabadjára a fantáziájukat.

Március 15.


hétfő

Kép nélkül

Hétvégén kicsit kapirgáltam a kis kertemben, kigereblyéztem a száraz leveleket, kicsit gazoltam, melyet Rufusz kutyánk érdeklődéssel figyelt.
Boldogan konstatáltam, hogy a jáccintjaim már kidugták a fejüket, és már a bimbó is ott készülődik a levelek között, szép kis tömött fejű bimbók, szóval biztos szépek lesznek a virágok is. A tavaly eldugdosott fokhagymák már szárat eresztettek, a petrezselyem is szépen átvészelte a telet. újabb területeket töltött meg zöld leveleivel, a citromfű, és a menta is elkezdett zöldellni.
Ma ismét szemlét tartottam. Meglepődve vettem észre, hogy a petrezselyem tövében egy nagyobb kráter keletkezett, melyből egy velős csont vége kandikál ki.
RÚÚÚÚFFÚÚÚSSZ!!!!
(gondolom alig várta, hogy fellazítsam a földet, hogy ne kelljen neki a sűrű agyagos földben ásnia)



vasárnap

Pénteki beszerzéseim

Sajnos, akárhogy próbálkozom, nem tudom úgy fényképezni őket, hogy a képek az anyagok valódi színét adják vissza.













szombat

Egy másik óra

Készítettem egy másik órát, egy másik sablonnal, egy másik óra szerkezettel, és más színekkel.
Jövő heti bulipázs két főszereplője ez a fajta óra lesz.
Kíváncsi vagyok, hogy melyik tetszik majd jobban a lányoknak.


Készítettem természetes fénynél is néhány képet.



csütörtök

Internetről innen-onnan

Miért van az, hogy bármit is keresek az interneten (akár csillagfejű csavarhúzót, akár WC kefét) én mindíg takarókba botlok?
Forrás elérhető a képre kattintva
Azt hiszem ha ilyeneket találok, menthetetlenül magamra zárom a varró szobám ajtaját.

Forrás elérhető a képre kattintva

Forrás elérhető a képre kattintva
Forrás elérhető a fotóra kattintva

Forrás elérhető a képre kattintva


Forrás elérhető a képre kattintva
Forrás elérhető a képre kattintva

Forrás elérhető a képre kattintva

Forrás elérhető a képre kattintva
Forrás elérhető a képre kattintva

A Források nem minden esetben a takarók elkészítőjéhez vezetnek. Remélem senkit sem sértettem meg ezzel.
További inspirációk szerzéséhez (természetesen a teljesség igénye nélkül) ajánlom az alábbi linkekeket:
http://pinterest.com/julieantinucci/quilts-that-inspire/

http://pinterest.com/tangopaint/patchwork-sewing/

http://pinterest.com/ywattenberger/quilt-love-3/

http://pinterest.com/homemadediy/quilts-diy-community/

http://pinterest.com/grethabotma/crafts-quilting/

http://pinterest.com/robbiep/blocks-quilt-tutorials/

http://pinterest.com/lindathielfoldt/quilt-blocks-i-like/