vasárnap

Újabb kehely

Ennek a kivitelezése könyebb, gyorsabb, mint az előző. Csak fehér rizspapír, szalvéta, lakk, hópaszta szükséges hozzá, és persze üveg váza, vagy kehely.


A kehelyre először a rizspapírt ragasztjuk fel. Én csíkokra téptem, és a csíkokat kis fedéssel felragasztottam vízbázisú parketta lakkal. Elég csak felilleszteni a felületre a rizspapírt, és lakkos ecsettel alaposan átitatva átkenni a felületet. A dekupázs ragasztó nem jó erre a célra, mert nem elég híg, és nem itatja át a rizspapírt, így a papír ugyan felragad, de száradás után az papírszerű marad. 
Száradás után mehet rá a szalvéta. Nekem ehhez a kehelyhez kevés volt az 1 db szalvéta, nem érte körbe, ezért egy másik ugyanilyen szalvétából + 1 fenyőt kitépve bepótoltam. Persze a minta folytonosságának érdekében kellett egy kis hegyet, felhőt, bokrot festeni, de nem volt nehéz. A szalvétát már dekupázs ragasztóval ragasztottam fel, mert nekem ezzel könnyebb dolgoznom, főleg ekkora felületű szalvéta felragasztásakor. Amikor a szalvéta ragasztója is megszáradt, akkor kezdtem el a hópasztával kiemelni a havas részeket. egy kis ezüst csillámporral beszórva igazán ünnepi gyertya tartónk lesz.
Az ötlet nem saját, de nagyon tetszik, így nem hagyhattam ki.

3 megjegyzés:

mibolyka írta...

Csinos darab lett.

ancsapancsa írta...

Köszi! :-)

Felicity írta...

Wow! What a beauty!