hétfő

A terem búrája

Először a Kicsi ház blogon olvastam róla. Persze szerelem volt első látásra. Be is szereztük a fitness labdát Te..o gazdaságos kivitelben. Nem volt drága, és ráadásul még akciós is volt éppen, de miután felfújtuk, nem volt szívem erre használni (ki kellett volna lukasztani) Aztán Csoki foltos Ági is megcsinálta a lányának, (Bocs a lányával a lányának) Ő strandlabdával. Na de honnan szerezzek télvíz idején strandlabdát? Persze felvettem Ágival a kapcsolatot, és sikerült nekem is beszerezni ( Köszi Ági!) . Röpke 2-3 hét kellett hozzá, hogy a tervet, a kivitelezés kövesse, de végül mi is megcsináltuk! Beszereztem még egy festéshez használatos takaró fóliát (ezt el ne hagyja, aki erre vetemedik!) Volt otthon egy doboz keményítőm régebbről, és egy 1€-os boltban 350.- Ft-ért / gombolyag beszereztem 2 gombolyag fehér fonalat. Ehhez a 60 cm átmérőjű gömbhöz elég volt 1 gombolyag. És a svéd lakberendezési árúházban egy csillár felszereléséhez szükséges vezetéket is vettem (kb 7-800 Ft). Szükséges még 2 pár gumikesztyű, és olyan ruházat, amiért nem kár (vagy szeretnénk, hogy száradás után megálljon a sarokban) és egy fő segítség, aki a keményítőbe tunkolja a fonalat, majd a felesleges keméynítő mennyiséget lehúzva adagolja a tekerést végzőnek. Illetve a labdát nagyon nem árt bekenni a munka előtt vazelinnel, vagy valami krémmel.

Még nincs a helyén, mert ehhez szükség lesz családunk fejére, hogy elektrónyikusan is korrekt legyen, ehhez szükség lesz némi könyörgésre, dícsérgetésre, hájjal kenegetésre, de a végén úgyis kötélnek áll majd.
Zárójelben jegyezném meg, hogy az Ági által leírtak mindenben megfelelnek az igazságnak. Ketten voltunk nyakig keményítősek (legalábbis könyékig), a labda apró cafatokban jött ki belőle. Viszont tényleg nagyon klassz! Megérte!

Jaj! Ezt még elmesélem! A mi kutyánk imádja a labdákat. Van neki teniszladéja, foci labdája, kosár labdája, persze ezek azért lettek az övé, mert kiharapta. Hurcolja őket a kertben, ha alkalmas delikvenst talál, akkor könyörgő boci szemekkel arra kényszeríti, hogy rugdossa a labdáit, amit ő elkap. Amikor haza hoztuk a fitness labdát, és apa felfújta a kompresszorral, és a kutya meglátta! Esküszöm olyan mimikája volt a kutyának, mint egy rajzfilm figurának:
- Ekkora labda!!!- lafaty lafaty- Ide nekem!
Persze nem kapta meg. :-)

Kiegészítésként: a Neten találtam több ebben a témában készült videót:Na és hogyan készítsünk műanyagpoharakból lámpát?

4 megjegyzés:

Gabryella írta...

Jé! A minap kaptam az oviban én is egy ilyet, de karácsonyfadísznek. Tehát pici lufira volt rátekerve, és nem keményítővel dolgoztak az óvonénik, hanem tapétaragasztóval! :-)

mibolyka írta...

Öröm volt számomra ilyet látni. Ezt már megcsináltuk a 70-es években is, igaz ezt nem tudhatjátok hiszen akkoriban születtetek. Tapéta ragasztóval készítettük.
Szóval nincs új a Nap alatt. Amiért nagyon örülök, hogy újra visszajönnek azok a dolgok amiket egy időre elfelejtettünk. Újra divat a régi is.
Jó, hogy megmutattad.

Marcsi és Ági írta...

Nagyon jó lett :-))) És most még egy gimnasztika labdád is maradt. Férjek hájjal kenegetése és mennyei mannákkal való etetgetése általában eredményes szokott lenni nálunk!! :-))
Ági

ancsapancsa írta...

Igen valahol olvastam, hogy a 70-es években ez már volt divatos.
Akkor én még oviba jártam, és az akkori design-ra nem emlékszem. :-)

Hű ezt karifadísz méretben? Az is jó lehet!