kedd

Drezdai tányér máshogy

Ugyan mostanában sok olyan varrományomat mutattam, ami drezdei tányéros motívummal készült, nem emlegettem, de nem voltam teljesen elégedett a végeredménnyel. Összhatásában ugyan valóban szépek a tányérok, de valójában sajnos nem szabályosak a gerezdek/ szirmok. Akármit csináltam eltekeredtek. Most gondoltam egyet, és egy másik módszer alkalmazásával próbálkoztam.
A módszer lényege, hogy az anyag színére felrajzoltam a mintát. Miután a fedlapot kialakítottam (kereteztem a blokkot), a szendvics rétegeket gombostűvel összetűztem, a cikkeket szín szerint összeállítottam, elkezdtem felvarni a tányér cikkeit a felrajzolt minta vonalaira sorban egymás után. Nem fontos illanó tollal, ugyanis úgyis takarni fogják a jelölést a gerezdek.


Mikor körbe értem, az egészet letűztem.
Így már tényleg szabályos pontos lett a tányér.

6 megjegyzés:

aranyperzsa írta...

Gyönyörűségesek a munkáid, kedvet csinálsz hozzá, hogy ezt a technikát is megpróbáljam majd egyszer:)

Gabryella írta...

Szóval, újraírom, mert nem küldte be...
Egy hangot nem értek a leírásból, hiába látom is :) De nagyon szép! És el tudnám képzelni a hálónkban a 8 db ikejás párnáink huzataiként :) Nem célozgatok, csak mondom :)))

Saci írta...

Na visszanéztem mi volt a gondod! Tényleg szebb így. Így viszont ha már szendvicselve tűzöd le, akkor megint csak veszít abból a puhaságból amit írtál, nem? Oké párnánál nem, de egy takarónál? S mi lenne, ha inkább csak egy vékony közbélést tennél az anyagszínére, úgy varrnád fel a szirmokat, majd után a jönne csak a vatelin, s a kereteket tűznéd csak meg!
De ezt a nagyok nálam jobban tudják és csinálják, tudod én csak hangosan gondolkodom! De tény és való kedvet kaptam hozzá! Bár most a horgolás és kötés jobban vonz....abba hogy lehetne átültetni? :-)

Luca írta...

, tényleg feszesebb igy. Párnának én is el tudom képzelni, takarónak már elég macerásnak tűnik

Saci kössél, vagy horgoljál ilyen blokkokat :)

Ábrahámné Éva írta...

Valóban így nagyon egyszerű!
Köszönöm hogy meg mutattad!

ancsapancsa írta...

Ez a szenvicselve felvarrás csak párnának jó szerintem is. Takaróhoz simán a fedlapra varrnám (bár nem tervezek még egy takarót varrni)

Gabi! még jó, hogy nem célozgatsz!

Saci! Horgolj helyettem is. Én azt nem tudok!