szombat

Párnagyár, és egyebek.

Drezdai egy kicsit másképp. Próbálkozás.

Lassan elég lesz a mennyiség egy nagyobb párnacsata lebonyolításához.


Az előzőleg bemutatott módszerrel készítettem, csak ez nem egy teljes tányér, hanem negyed.
A tűzéssel kapcsolatban azt hiszem ez nevezhető az első komolyabb próbálkozásomnak. A középső rozetta másoló papírra másolt, és papíron keresztül lett varrva. A színeltérés abból fakad, hogy a cérnát megszínezte a ceruza jelölés grafitja.
 
Ilyen képet vágtam, mikor lefejtettem a papírt. A gyerek szerint olyan, mintha direkt más színnel lenne varrva. Gondoltam, azért bevallom nektek töredelmesen. 
tűzés
Beszerzéseim:
Ez egy óraszerkezet. Hogy mi lesz vele, az még nem forrta ki magát, de gondolom nem árulok el titkot, hogy dekupázshoz vettem.
 Új penge. A régit sajnos áttoltam egy gombostűn véletlenül. Ez sokat rontott a vágás minőségén. :-(

 Anyag. Látszik a mintája? Elvileg azért vettem, mert van egy új ötletem, de hogy valóban azt valósítom-e meg, még nem biztos.

Spike drezden plate (azaz drezdai tányér másképp) Most találtam.
a leírás és forrás a képre kattintva elérhető


4 megjegyzés:

Zsigvica írta...

Nagyon szépek és vidámak lettek a párnáid.

Rita írta...

Nagyon tetszik a párna, a minta változatos felhasználása!

Luca írta...

Nagyon szépek a párnáid. Jó pofa ez új drezdai minta. Kiváncsi vagyok a tied milyen lesz....
Én is mostanában vettem új pengét. Tragédia volt a régivel vágni. De azt mondta a csaj a boltban, hogy azért régit se dobja ki, mert pl. papirhoz, meg más hasonlóan vékony dologhoz még jó.

ancsapancsa írta...

Köszönöm!
Ezt a "tüskés" drezdait nem hiszem, hogy ki fogom próbálni. Annyira nem fogott meg, de érdekes egyébként, ezért tettem be a linket a postba. Hátha más örül ennek a módszernek.
Pengét én sem dobtam ki, végül is, ha egy vágási felületen 2× is átmentem, nem volt gond, de egyébként valóban nagy a különbség a két pengével. A régit gondosan betettem az új tokjába. Hátha kelleni fog még.