vasárnap

Madártej szelet diétásan



A tésztához:
8 tojás fehérje
4 evőkanál kukoricakeményítő
4 evőkanál diabestar liszt
8 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál sütőpor

A krémhez:
8 tojás sárgája
1 csomag vaniliás cukor
2 csomag vaniliás pudingpor
1 evőkanál diabestar liszt
8 dl tej
15 dkg nyírfacukor
25 dkg vaj, vagy margarin

A tetejére:
3 dl tejszín
2 teáskanál nyírfacukor
habfixáló

Elkészítés:
A tésztát a klasszikus piskóta tésztához hasonlóan készítjük, csak tojássárgája nélkül
Tehát tojásfehérje felver, bele apránként a cukor, és a liszt, sütőpor. Előmelegített sütőben közepes kipapírozott tepsiben 15-20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojássárgákat a vaniliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a 2 csomag pudingport, a lisztet, tejjel simára kikeverjük, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. a vajat a cukorral kikeverjük, és a kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk. Rákenjük a tészta tetejére.
Erre felkenjük, a kemény habbá vert tejszínt.

Az eredeti recept persze sima lisztet, és sima cukrot ír. Akinek nem kell figyelnie a vércukor szintjére, az nyugodtan használja a sima alapanyagokat.

Én legközelebb a tésztát 6 tojásfehérje -  6 ek. liszt - 6 ek. cukor felhasználásával készítem, hogy vékonyabb legyen a tészta réteg.



2 megjegyzés:

Luca írta...

Nagyon jól néz ki. Én a 2012-es, almás-mákos ország tortát sütöttem..

Gabriella írta...

Tényleg majdnem egyszerre írtunk madártej posztot. Nagyon guszták a Te szeleteid is... :P