péntek

Paleo kalandjaim a konyhában

Eltűntem. Az oka, hogy egy Facebookos cikk elindított egy folyamatot, nevezhetném lavinának is, ami kicsit maga alá temetett: Paleo. Azóta könyvet olvasok a témában, interneten keresgélek, próbálgatom az új recepteket, és élvezem a változást. az estéim nagy részét a konyhában töltöm, sütök, főzök. Élvezem, hogy pár percalatt összeütök valamit, legyen az kenyér, 2 napi ebéd külön nekem, és külön a családnak, vagy valami deszert. Mondjuk elsőre elég sok alapanyagot kellett hozzá megvennem, de előre láthatóan ez a mennyiség elég sokáig kitart. Nem szeretnék erről kiselőadást tartani, tekintve, hogy alig 2 hete űzöm ezt a sportot, csak szerettem volna beszámolni a távollétem okáról. Akit érdekel olvasson utána a neten, vagy vegyen meg egyet a több Szendi Gábor könyv közül. De a bloglistában is létrehoztam egy paleos mappát, amiben számos erre szakosodott blogban is tájékozódhat, akit érdekel.
Képet egy produktumomról tudok mutatni a legutóbbi kenyeremről:
Ugye a paleós kenyér nem tartalmaz gabonából készült lisztet, nem tartalmazhat élesztőt, és tejet, és cukrot sem. Többedik próbálkozásra lett ilyen.
Az első két hetem receptek próbálgatásával telt, most már improvizálok is. Ma például egy kis maradék sült sütőtökből, 1 tojással, néhány kanál különféle lisztből (mandulalisztből, gesztenyelisztből, szezámlisztől, kókuszreszelékből, tápióka keményítőből) néhány muffint sütöttem, a ami igazán finom lett, holnap ez lesz a reggelim. Képet nem mutatok róla, mert küllemre nem sok mutogatni való van rajta.

Szóval ilyesmivel pepecselek mostanában, de most patchwork témában is aktiválom magam, majd meglátjátok, egy régi munkámat fogom átalakítani, kibővíteni. Ma vettem meg hozzá az anyagot. Majd mutatom.



 

2 megjegyzés:

beszand írta...

Tetszik, várom a tapasztalatidat! :)

ancsapancsa írta...

:-) eddig csak pozitív. Jobb a közérzetem, energikusabb vagyok, nehezebben fáradok, nincs teltség érzetem, és nem nehéz az étrend betartása sem.