vasárnap

Az utóbbi hetekben készült.

Mostanában annyira lefoglal, hogy minden táplálékot magam állítsak elő (még a májkrémet is, hogy csak egy példát említsek), mert abban legalább tudom, hogy mi van, hogy nagyon nem is marad másra idő.
A mai édességet azért megmutatom. Nem csak szép, de fincsi is. Már régóta terveztem, hogy kipróbálom azt a híres avokádós csokikrémet. Mindenkinek ajánlom, hogy tegyen vele egy próbát.
Az én alap receptem a Praktikák sok gyerekhez blogról származik, de - mint az nálam már megszokhattátok - nem szentírásként kezeltem a receptet.
A csokikrémbe került a megadottakon kívül rumaroma, kókusz tejszín is.

Készültek szappanok is az utóbbi időben.
Ez a mai. Az előbb szeleteltem fel:
Fahéjas, narancsos. Én nagyon szeretem ahogy a finom fahéj őrlemény enyhén dörzsöli a bőröm. Mondhatni "túinvan" (2 in 1) nemcsak tisztít, de ellátja a bőrradír szerepét is. Sőt narancsbőr ellen is nagyon jó. Már alig várom, hogy használhassam.

 Natúr shea vajas. Ez is nagyon jó, nincs benne semmilyen illó, csak a szappan natúr illata érződik. Olyan "tisztaság illata" van.
 Ő a másik nagy kedvencem. Indiai citromfüves-mákos. Nagyon szeretem a citrusos illatokat, és a mák gyengéden masszírozza a bőröm fürdés közben.
 Unoka hugom makacs ekcémájára készült. Van benne shea vaj, és mangó vaj, illetve neem olaj. A mangóvaj hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a shea vaj, csak gyorsabban felszívódik. a Neem olaj pedig nagyon eredményes antibakteriális, gombaölő, parazitaűző, valamint gyulladáscsökkentő.
 Kamillás-levendulás szappan

Himalályai sós szappan. A pattanásos bőrre nagyon jó hatással van. A másik unokahugom serdülő korba lépve rettenetes mennyiségű pattanást produkált. Szinte a teljes háta tele van (volt), és az arca is. Mikor megláttam, adtam neki ebből a szappanból. A húgom azt modta, hogy ha nem maga látja, el sem hiszi. Már az első használat után olyan látványos volt az eredmény.

A varrás most kicsit háttérbe szorult. Azért ha az új életmódommal kapcsolatban több rutinra teszek szert, remélem több időm lesz a varrásra is. Főleg, hogy közeleg a Karácsony!
 

2 megjegyzés:

Luca írta...

Ancsa, nem is tudom melyikkel kezdjem. Az avokádós csokitortát én is imádom.
A szappanjaid meg simán lehetnének sütik, annyira látványosak. Azt, hogy jók meg tudom is. Én is imádom a mákos szappanodat.

ancsapancsa írta...

Nekem egy kicsit étcsokis aaz íze. Hiába no én Milkán szocializálódtam. De ugye tej az nemjátszik. Ezért került bele egy kis cocomas. De hogy milyen fantasztikusan krémes, és hogy az avokádó nyomokban sem észrevehető! Csúcs! Szappant most megint kifejezetten élvezem csinálni.