péntek

Kenyeret sütöttem (paleós)

Előre bocsájtom, hogy a recept Tölgyi Julianna receptje, én csak a sikerélményemet szeretném olvasóimmal megosztani.
Julika véleményem szerint egy zseni, ráadásul önzetlen is, mivel a szenzációs receptjeit jó szívvel osztja meg a Facebookon, amiből profitálhatnak azok a paleósok, akik szeretnek már kipróbált receptekkel dolgozni, ezzel csökkentve a rizikó faktort, ami az elrontott sütemények, kenyerek, ételek formájában testesülhet meg, amikor az ember lánya kísérletezget az új alapanyagokkal.



A recept: (ha a link valamiért nem lenne elérhető)
80 g őrölt mandula
35 g utifűmaghéj
1 db egész tojás
6 db tojás fehérje
30 g kókuszolaj
110 g víz
2 ek. almaecet (vagy citromlé)
Ezeket krémesre turmixoljuk, majd belekeverjük:
30 g tápiókalisztet
20 g tojásfehérjeport
18 g bambuszrostot
6 g konjaklisztet
4 g sót
1 csomag foszfátmentes sütőport

15 percig pihentessük a tésztát a hűtőszekrényben, majd vizes kézzel cipót formálunk belőle, a tetejét késsel bevagdossuk, megszórhatjuk szezám-, és/vagy lenmaggal. Megolajozott sütőpapíral bélelt tepsire tesszük, és  200 C °-ra előmelegített sütőbe tesszük, 10 percig sütjük, majd 180 fokra csökkentve a sütő hőmérsékletét még 40 percig sütjük. 
Kihűlés után szeleteljük. 

Nekem eddig ez a kenyér hasonlít a legjobban a régi kenyerekre. Bár én egyébként teljesen jól megvagyok kenyér nélkül, (ez a paleós idők előtt is így volt) de ezt a kenyeret azért azt hiszem aránylag sűrűn meg fogom sütni.

Nincsenek megjegyzések: