vasárnap

Ananászos kókuszos csirkemell a paleo szabályai szerint.

Apukám még mindig kórházban. Most egy másikban. Sajnos mindenféle menetrenden kívüli dolgot is produkál, amivel mind a kórházak személyzetét, mind engem, illetve a családot is sokkolja időnként. Ennek ellenére lassan haladunk a gyógyulgatás folyamatában. Ennyit úgy érzem ki kellett adni magamból a konkrétumok elhallgatása mellett, de érzékeltetve, hogy nem igazán unatkozom mostanában.
Nos a mai ebédem némi csirkemell, ananász, hagyma maradékból, megbontott cocomas kókusz tejszínből:
4 vékony szelet csirkemell (ez mondjuk egy fél csirkemellnek megfelelő mennyiség)
fél fej hagyna
1/4 ananász (nem konzerv)
cocomas kókusz tejszín (nekem egy bontott dobozom volt, amiből 15 g hiányzott a maradékot bele tettem)
1 tk kurkuma
1 csipet thai fűszerkeverék
1 csipet gyömbérpor
fél gerezd fokhagyma szétnyomva
megszórtam volna egy kis chili pehellyel is, de nem találtam
A felhevített kókuszolajon megpirítottam a csíkokra vágott csirkét, félfőre vágott hagymát, és a felkockázott ananászt.
Sóztam, fűszereztem, felöntöttem a cocomasszal, Egyet rottyantottam rajta, és el is készült.
Sült zellerrel tálaltam.



2 megjegyzés:

Luca írta...

Nagyon finom lehet.

ancsapancsa írta...

Tényleg az.