szerda

Hogyan pakoljunk be 3 napra egy kis kézipoggyászba?

Úgy adódott, hogy nemsokára újra repülök. Most a barátnőmmel utazunk. Barcelóniába. Jó tudom! Nemrég voltam ott. De úgy adódott, hogy egy késő esti FB bolyongásom alkalmával belefutottam egy bannerba, miszerint hű de olcsók a repjegyek. Barcelona oda-vissza huszon-harmincezer. Na mondom, ezt megnézem. Beléptem a wizair oldalára, beírtam az úti célt, és hogy vissza is akarok jönni. (nem akarok, de muszáj) és láss csodát, a nekem szóba jöhető legkorábbi időszakban találtam is oda is, és vissza is elég olcsó jegyeket. Na de az oda útnál ki is jelezte, hogy ezen az áron már csak 2 jegy elérhető. Azonnal üzenés FB-on (messengeren) barátnőnek, rövid tanakodás:
- Menjünk?
- Menjünk!
- Tényleg menjünk?
- Menjünk!
- Jó menjünk!
- Menjünk?
- Namostmáaztán!
- Jól van menjünk!
Rákatt a kívánt jegyekre wizzair tagságival oda-vissza 16ezerből (a visszaút 4ezer valamennyi)(ennyiből nem járom meg Nyíregyházát sem)
Tehát júni elején megyünk 3 napra. 2 teljes napunk lesz ott lenni.
Mivel a büdzsébe nem volt ez az út bekalkulálva, nagyon költséghatékonynak kell lennünk. Spórolunk, ahol lehet.
Pl. mehettünk volna úgy, hogy 3 napunk lett volna B-ban, de úgy 2-3ezerrel drágább lett volna a vissza repjegy, + 1 éjszakai szállás, szóval inkább besűrítjük a programot 2 napba. (így ez kb 10ezer spórolás fejenként)
A másik, hogy nem viszünk + poggyászt. Több okból sem.
1. ok: ne kelljen fizetni a nagyobb poggyászért.
2. ok: ne kelljen várni a feladott poggyászra a reptéren
3. ok: ne kelljen 50 perccel korábban kimenni a reptérre a feladandó poggyász miatt (sem az oda, sem a vissza úton)
4. ok: igazából 2 napra valószínűleg nem is kell annyi cucc.
5. ok: ez kb. ugyanannyira lényeges, sőt talán még lényegesebb is, mint az első: Előfordulhat, hogy a reptérről egyenesen várost nézni indulunk, és akkor cipelni is kell a motyót. (ezt azért remélem megoldjuk, de erre is fel kell készülni) Igazából meg sem néztem, hogy mennyibe került volna, ha nagyobb poggyászt viszünk, így csak saccolok kb 2ezer  5000.- a spórolás/fő
Belépők: Ahova lehet interneten előre megvettem. Spórolás kb 1-2-3 € belépőnként Egyrészt nem kell sorban állni, ezzel időt veszteni, másrészt anyagilag is olcsóbb (nem számolom, mondjuk egy átlagot nézve 1500.-/fő a spórolás)
Szállás: hosszas kutakodás után úgy döntöttünk, hogy oda megyünk, ahol dec-jan-ban is voltunk a családdal. Ennél olcsóbbat talán csak tömegszálláson találtunk volna, de annyira nem vagyunk bevállalósak, hogy egy 6-8-12 ágyas hálóteremben aludjunk.

A program megtervezve, szóval itt ülünk a finisben, és már alig bírunk magunkkal.
Én pl elkezdtem pakolni. Még 2 hét van az indulásig, de muszáj valahogy foglalkoznom ezzel a témával, mert különben a csillárról kellene leszednie a családnak.
A héten próbáltam utána olvasni a neten, más mit, hogy pakol egy ilyen útra. Kompletten használható útmutatót nem találtam. Több leírásból szedtem össze a lényeget. Persze van saját tapasztalat, meg józan ész, de akkor is jól jön a puska.

Mekkora táskába kell beférnünk: 42×32×25 cm. (ez a wizzairnál érvényes méret. Más légitársaságnál azt hiszem nagyobb, de a pontos méret minden légitársaság weboldalán elérhető) Az én táskám kicsit kisebb.

Mit vigyünk:
Cipők:
-papucs (a szálláson való mozgás elősegítésére, főleg a fürdőben)
-kényelmes sport cipő (nem új, jól bejáratott)
-szerintem jó, ha van még egy cipő, a másik a sok gyaloglás miatt mégis feltörheti a lábunkat, beázhat, ha netalán, neadjisten esne, jobb ha felkészülünk
több cipő NEM!!!!
Ruhák:
- fehérnemű 2-3 váltás
- póló 2 db max 3!
- nadrág 1-2 db
- pizsama
- fürdőruha mi nem fogunk strandolni, ezért én nem viszek
- esőkabát (indulás előtt nézzük az előrejelzést, ha nem jeleznek esőt, nem viszek)
Itt ugye van egy olyan helyzeti előny, hogy nem minden ruhát pakolunk be, merthogy nem pucéran utazunk, így érdemes azokat felvenni, ami a legnagyobb helyet foglalná a csomagban. Pl hosszú nadrág, sportcipő, kardigán, 1 póló, baseball sapka. Egyébként is hajnalban indul a gép, tehát akkor még tuti nem melegszik ránk a melegebb ruha, a gépen általában hidegebb szokott lenni (légkondi), meg ha már fenn vagyunk a gépen, lehet vetkőzni is. Extrém esetben annyi ruha, ami rajtunk van ennyi időre akár elég is lehetne, de azért mi adjunk a komfortra, és a higiéniára.
Egyéb kellékek:
- telefon + TÖLTŐŐŐŐ!
- iratok
- kp + bankkártya
- REPJEGY!!!
- belépők
- fényképezőgép + elemek
- biztosítási kötvény
- szemüveg (ha kell)(nekem kell)
- napszemüveg
- toll (ha írni kellene valamit) esetleg jegyzetfüzet
- kis hátizsák, vagy táska, amivel majd ott közlekedünk
- fésű, hajgumi, zsebkendő
- gyógyszerek: ha rendszeresen szedni kell valamit, mindenképp, de készüljünk fel rá, hogy fej-, fog fájás is előfordulhat, allergia, hasmenés, gyomor panaszok, sebesülések történhetnek.
- ragtapasz, mert feltörheti a lábunkat a cipő, esetleg horzsolásra
Pipere:
Ezzel kapcsolatban a repülőtéren megszorítások vannak, A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti. Éles tárgyakat nem lehet felvinni a fedélzetre
Amit én pakoltam:
- fogkrém: pici 3-4 fogmosásra elég termékminta
- tusfürdő: szintén 2-3 fürdésre elég kiszerelésű
- napvédőkrém: kis tégelyben
- napozás utáni hűsítő krém: kis tégelyben
- fenistil: kis tégelyben
- sminklemosó kendő 10 db-os kiszerelés
- fülpiszkáló: pár darab, ha szükség lenne rá
- kézkrém: kis kiszerelés
- Aloe First: kis szórófejes tégelybe átöntve (jól jöhet akár napégés enyhítésére is)
- arckrém: kis kiszerelés (termékminta)
- kézfertőtlenítő kendő 10 db-os kiszerelés
- köröm reszelő (kis úti nesszeszerbe való (papír,vagy mi, tehát nem fém)
- köröm csipesz (ez fém, de remélem nem ítélik veszélyes fegyvernek)
- fogkefe (összecsukható, helytakarékos)
- szempillaspirál (normál)
- szemhéjtus (normál)
- dezodor (én alumíniummentes szórófejes (tehát nem hajtógázas) típust használok, ebből szintén átöntve kisebb szórófejes üvegbe)
- ajakír (szintén aloés termék, még a sebgyógyulásra is jó)
- kézfertőtlenítő
- tisztasági betét
- sebfertőtlenítő
Nem csalás, nem ámítás, ez mind befért egy kis műanyag nesszeszerbe.A masinát a viszonyítás miatt tettem mellé
A táskám. 
A táskám
Mint látható 1 db macska aránylag kényelmesen elfér benne, 2 db kicsit kényelmetlenül, de hogy a cuccaimnak elég lesz e, majd meglátjuk. Mindenesetre porszívózhatom, mielőtt pakolnám a ruhákat.

Nincsenek megjegyzések: