szerda

Barcelona ismét

Mint már említettem, egy késő esti órán nagyon kedvezményes repülőjegy árakba futottam a W..air oldalán, amit nem tudtam volna kihagyni. Így Barátnővel megvettük a két jegyet, később intéztem hozzá szállást is, és június 11.-én útnak indultunk.


2 napra mentünk, úgy, hogy annyi látnivalót sűrítünk a rendelkezésre álló időbe, amennyit csak tudunk, és amennyit csak bírnak a lábaink.
Miután a repülő menetrend szerint landolt, a csomagokkal eltrappoltunk a szállásunkra, ahol ideiglenesen még a szoba elfoglalása előtt lepakoltuk az aznapra felesleges holmit, majd célba vettük az első látnivalót, a Tibidabót.
Irány a Pl Catalunya, ahonnan a Tibidabo hegyen lévő vidámpark nyitvatartási idejében közvetlen járat megy negyedóránként a Tibidabóra 3 €/fő/menet A járat száma T2A.
Mutatom hol a buszmegálló, mert mi elég sokat keresgéltünk, mire megtaláltuk.
 Ott annak az épületnek a sarkánál, ami elvileg a Caja Madrid, de az épületen erre az elnevezésre való utalás nem volt található, és maga a buszmegálló táblája, is egy bódé takarásában volt.
Ő a busz, és a tábla. Ezt kell keresgélni, ha nem akartok többszörös átszállással eljutni a célig.
Forrás: http://www.alamy.com/stock-photo-bus-stop-the-bus-t2a-covers-the-route-from-the-plaa-catalunya-to-tibidabo-93786801.html
Nos miután megtaláltuk a buszt, kényelmesen eljutottunk a Tibidabora.
Beszéljenek helyettem a képek:
A sátán megkísérti Jézust. Lemutatva a hegyről ezt mondja "Neked adom" latinul: Tibi dabo innen a hegy neve: Tibidabo a jelenet a templom egyik ólomüvegablakán
Mikor már kigyönyörködtük magunkat a templomban, és a kilátásban, és kicsacsogtuk magunkat a spanyol hölgyekkel (nem beszélünk spanyolul, ők sem más nyelven, de ez őket nem zavarta, végül is minket sem) tovább indultunk.
Cél a Passage de Gracia és az ott található Gaudi házak, mellékesen az összes többi ház, ami szintén csodálatos, csak nem kap ekkora hírverést.


Részlet a fenti kapu boltívéből

Borostyán nekem nagy kedvencem (szintén egy kapu részlete)
Innen a Gótikus negyedbe fordultunk a Ramblas-ról:

Majd a szállás felé indultunk elfoglaltuk a szobánkat, pihentünk, utána a Mágikus szökőkút műsorát néztük meg.
A szökőkút felé sétálva az egyik mellékutcában ilyen kis műalkotás egy deszka kapun:

Másnap időpontra mentünk a Sagrada Familiába, ahol most a tornyokba is felmentünk. Erre már áldoztam külön bejegyzést is, itt most csak néhány képet mutatok:Majd átsétáltunk a Hospital de Sant Pau kórházba. Erről is mutattam januárban képeket, csak épp hogy ne maradjon ki, azért erről is néhány kép:

És találtam egy fotót a kórház, és a Sagrada építésének időszakából a kiállításon:
Innen a Güel Parkba mentünk, ahol szintén időpontra szóló jegyünk volt:
Januárban elég fárasztó séta után értünk el a parkba, ezért itt megírom, hogy a kórháztól pár méterre lévő buszmegállóban a 92-es buszra felszállva megspórolhatjuk a gyaloglást. Borzasztó hőség volt, de a látvány kárpótolt.
Hazafelé egy ajándékbolt:
Beültünk egy kis vendéglőbe, közben a kerthelységből figyeltük, szívtuk magunkba a katalán életérzést.
Lemetróztunk a kikötőbe:

Majd másnap korán keltünk és ismét repülőre szálltunk
 Nem mondom, hogy nem volt fárasztó, de nagyon jó út volt. Sokat számított, hogy nekem már volt helyismeretem, aránylag magabiztosan közlekedtünk, ritkán kellett keresgélni, kérdezősködni. A helyiek mind nagyon kedvesek, bárkit szólítottunk meg, - akár beszélt angolul, akár nem - mindenki segíteni próbált. A pincér az étteremben, aki felvette a rendelésünket, és még mielőtt fizettünk volna lejárt a munkaideje, távozáskor úgy integetett, és mosolygott, mintha minden nap náluk ebédelnénk.
Ha ajánlhatom azért próbáljatok legalább 4 napot rászánni erre a városra.

2 megjegyzés:

Luca írta...

Eszméletlen eseménydús két napotok volt. Csodás helyeken jártatok. Nem is tudom, hogy lehetett ennyi mindent belesüríteni két napba.

ancsapancsa írta...

:-) szervezés kérdése De tényleg elég strapás volt, de én így szeretem.