Ma túl jó idő volt ahhoz, hogy a konyhában töltsem a délelőttöt, ezért próbáltam minimálisra redukálni az ott töltött időt.
Volt 1 azaz egy darab csontos csirkemellem, ebből gondoltam ebédet rittyenteni, ezért első lépésként lebőröztem, és kicsontoztam a húst. A csontból egy kisadag húsleves lett, a filézett húsból pedig csirkemell frikasszét készítettem. Belátom, hogy ez nagyon fellengzősen hangzik, és tulajdonképpen az is, mivel fogalmam sincs róla, hogy mi az a frikasszé.
Egyszer úgy 25 éve egy egri kirándulásunk alkalmával egy étteremben ettem ilyet, annak volt ez a neve. Akkor megpróbáltam reprodukálni ezt az ételt, de hogy a reprodukció úgy készült e, mint az eredeti, azt nem tudom. Mivel azóta az internet tágabb teret biztosít az információk begyűjtésére, azóta próbáltam a receptet tökéletesíteni, de bevallom azóta sincs fogalmam, hogy tulajdonképpen mi is az a frikasszé. Mindegy én azóta is így hívom.
Szóval. Némi zsiradékon megpirítom a csíkokra vágott csirkemellet. (sózom, borsozom)
Rufi nem volt ugyan tisztában vele, de ma van a szülinapja 5 éves már
Maja hol a nyuszi, hol a rovarok után rohangált.
Milo
műszaki érdeklődésű, szereti az autó alvázát szemrevételezni
megpihen az árnyékban
Maja figyeli.
Ha a nyuszi kióvakodik egyből vissza zavarja a kocsi alá. (de csak játszik)
Figyelőállásban
Volt 1 azaz egy darab csontos csirkemellem, ebből gondoltam ebédet rittyenteni, ezért első lépésként lebőröztem, és kicsontoztam a húst. A csontból egy kisadag húsleves lett, a filézett húsból pedig csirkemell frikasszét készítettem. Belátom, hogy ez nagyon fellengzősen hangzik, és tulajdonképpen az is, mivel fogalmam sincs róla, hogy mi az a frikasszé.
Egyszer úgy 25 éve egy egri kirándulásunk alkalmával egy étteremben ettem ilyet, annak volt ez a neve. Akkor megpróbáltam reprodukálni ezt az ételt, de hogy a reprodukció úgy készült e, mint az eredeti, azt nem tudom. Mivel azóta az internet tágabb teret biztosít az információk begyűjtésére, azóta próbáltam a receptet tökéletesíteni, de bevallom azóta sincs fogalmam, hogy tulajdonképpen mi is az a frikasszé. Mindegy én azóta is így hívom.
Szóval. Némi zsiradékon megpirítom a csíkokra vágott csirkemellet. (sózom, borsozom)
Majd kiszedem a serpenyőből, a visszamaradt zsiradékot kiegészítem egy kis vajjal, és besamellt készítek liszttel tejjel majd bele reszelek egy kis sajtot.
Mehet vissza bele a megpirított csirkemell
Rizzsel, vagy sült krumplival tálalom.
Szóval, fogalmam sincs, hogy ez frikasszé-e, de esküszöm 25 éve ilyet ettem ezen a néven. De végül is nem a neve a lényeg. Mi nagyon szeretjük, gyorsan kész van és kiadós.
A megtakarított időben pedig a kertben voltam, és figyeltem az állatkáinkat, fáinkat, virágainkat.
Szóval RELAX! :-)
Maja cica a dünnyögő méhecskéket üldözte
Rufi nem volt ugyan tisztában vele, de ma van a szülinapja 5 éves már
Maja hol a nyuszi, hol a rovarok után rohangált.
Milo
műszaki érdeklődésű, szereti az autó alvázát szemrevételezni
megpihen az árnyékban
Maja figyeli.
Ha a nyuszi kióvakodik egyből vissza zavarja a kocsi alá. (de csak játszik)
Figyelőállásban
2 megjegyzés:
Az állatkáidtól el vagyok ájulva. Főleg, hogy eltűrik egymást békességben.
Rufinak azért nem adunk alkalmat, hogy a nyuszit meg"szeretgesse"
Megjegyzés küldése