Őszintén szólva nem vagyok édesszájú, de ugye paleos blogokat nézegetek, ötlet szerzés miatt. Ezek a blogerek rengeteg süti paleosított változatát osztják meg, és így elcsábulok erre arra.
A múlt héten Újpesten találtam egy paleos boltot, nagyon bő a választékuk. Nagyon fincsi paleos zsömlét vettem, totut, és totu krémet is (többek között) No és a totu (paleos túró) hasznosítását így oldottam meg:
Rákóczi túrós:
Fincsi. A receptet azért nem linkelném hogy hol találtam, mert elég sok mindent változtatnom kellett. sokkal kevesebb cukrot (eritritet) tettem a túróba, és a habba is, a tésztába szükséges volt + 1 tojás, szóval én igazából nem voltam elégedett az alaprecepttel. Végül csak érzésre édesítettem, ezért nem is tudok pontos hozzávalókat megadni.
Egy kicsi kapcsos tortaformába
Tészta:
100g mandula liszt
1 mokkás kanál (csapott) szódabikarbóna
3 tojássárgája + 1 egész tojás
2-3 evőkanál eritrit.
A túrós töltelék:
100 g totu
2 kanál eritrit (ízlés szerint lehet édesebbre is)
2 tojássárgája
1 citrom reszelt héja (bio)
1/2 citrom leve
1 evőcanál cocomas (szerintem elhagyható)
pár szem mazsola (elhagyható)
A túróra sárgabarack lekvár (elvileg cukor nélkül) de szerintem, ha csak cukros van otthon attól sem dől össze az univerzum. Összesen ha két evőkanálnyi ment rá. Lehetett benne vagy 1 mokkáskanálnyi cukor, ami ugye eloszlik vagy 6 szelet sütin.
Tojás hab
Nem tudom mennyi tojás fehérjém várt a hűtőben hasznosításra, azt én mind felvertem, eritritet 4-5 evőkanállal tettem bele, kóstolgattam habverés közben.1 ek tápióka keményítőt tettem bele, és 1 evőkanálnyi citromlevet.
Mivel jó sok volt a tojásfehérje hab, keletkezett belőle egy pavlova torta. A tetejére egy doboz fagyasztott egzotikus gyümölcs került (felengedve)
Szerintem az édességekkel akkor is csínján, ha paleos, de időnként jólesik az embernek, főleg ha annyi kudarc élmény éri, mint engem a hétvégén.
Szép hetet!
A múlt héten Újpesten találtam egy paleos boltot, nagyon bő a választékuk. Nagyon fincsi paleos zsömlét vettem, totut, és totu krémet is (többek között) No és a totu (paleos túró) hasznosítását így oldottam meg:
Rákóczi túrós:
Fincsi. A receptet azért nem linkelném hogy hol találtam, mert elég sok mindent változtatnom kellett. sokkal kevesebb cukrot (eritritet) tettem a túróba, és a habba is, a tésztába szükséges volt + 1 tojás, szóval én igazából nem voltam elégedett az alaprecepttel. Végül csak érzésre édesítettem, ezért nem is tudok pontos hozzávalókat megadni.
Egy kicsi kapcsos tortaformába
Tészta:
100g mandula liszt
1 mokkás kanál (csapott) szódabikarbóna
3 tojássárgája + 1 egész tojás
2-3 evőkanál eritrit.
A túrós töltelék:
100 g totu
2 kanál eritrit (ízlés szerint lehet édesebbre is)
2 tojássárgája
1 citrom reszelt héja (bio)
1/2 citrom leve
1 evőcanál cocomas (szerintem elhagyható)
pár szem mazsola (elhagyható)
A túróra sárgabarack lekvár (elvileg cukor nélkül) de szerintem, ha csak cukros van otthon attól sem dől össze az univerzum. Összesen ha két evőkanálnyi ment rá. Lehetett benne vagy 1 mokkáskanálnyi cukor, ami ugye eloszlik vagy 6 szelet sütin.
Tojás hab
Nem tudom mennyi tojás fehérjém várt a hűtőben hasznosításra, azt én mind felvertem, eritritet 4-5 evőkanállal tettem bele, kóstolgattam habverés közben.1 ek tápióka keményítőt tettem bele, és 1 evőkanálnyi citromlevet.
Mivel jó sok volt a tojásfehérje hab, keletkezett belőle egy pavlova torta. A tetejére egy doboz fagyasztott egzotikus gyümölcs került (felengedve)
Szerintem az édességekkel akkor is csínján, ha paleos, de időnként jólesik az embernek, főleg ha annyi kudarc élmény éri, mint engem a hétvégén.
Szép hetet!
2 megjegyzés:
Fantasztikusan néz ki mindkettő. Kóstolásra csábit..... :))
Meg vagy hívva! Fincsi volt!
Megjegyzés küldése