Előre bocsájtom, hogy a recept Tölgyi Julianna receptje, én csak a sikerélményemet szeretném olvasóimmal megosztani.
Julika véleményem szerint egy zseni, ráadásul önzetlen is, mivel a szenzációs receptjeit jó szívvel osztja meg a Facebookon, amiből profitálhatnak azok a paleósok, akik szeretnek már kipróbált receptekkel dolgozni, ezzel csökkentve a rizikó faktort, ami az elrontott sütemények, kenyerek, ételek formájában testesülhet meg, amikor az ember lánya kísérletezget az új alapanyagokkal.
A recept: (ha a link valamiért nem lenne elérhető)
Julika véleményem szerint egy zseni, ráadásul önzetlen is, mivel a szenzációs receptjeit jó szívvel osztja meg a Facebookon, amiből profitálhatnak azok a paleósok, akik szeretnek már kipróbált receptekkel dolgozni, ezzel csökkentve a rizikó faktort, ami az elrontott sütemények, kenyerek, ételek formájában testesülhet meg, amikor az ember lánya kísérletezget az új alapanyagokkal.
A recept: (ha a link valamiért nem lenne elérhető)
80 g őrölt
mandula
35 g
utifűmaghéj
1 db egész
tojás
6 db tojás
fehérje
30 g
kókuszolaj
110 g víz
2 ek.
almaecet (vagy citromlé)
Ezeket
krémesre turmixoljuk, majd belekeverjük:
30 g
tápiókalisztet
20 g
tojásfehérjeport
18 g
bambuszrostot
6 g
konjaklisztet
4 g sót
1 csomag foszfátmentes
sütőport
15 percig pihentessük a tésztát a hűtőszekrényben, majd
vizes kézzel cipót formálunk belőle, a tetejét késsel bevagdossuk, megszórhatjuk szezám-, és/vagy lenmaggal. Megolajozott
sütőpapíral bélelt tepsire tesszük, és 200 C
°-ra előmelegített sütőbe tesszük, 10 percig sütjük, majd 180 fokra csökkentve
a sütő hőmérsékletét még 40 percig sütjük.
Kihűlés után szeleteljük.
Nekem eddig ez a kenyér hasonlít a legjobban a régi kenyerekre. Bár én egyébként teljesen jól megvagyok kenyér nélkül, (ez a paleós idők előtt is így volt) de ezt a kenyeret azért azt hiszem aránylag sűrűn meg fogom sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése