vasárnap

Kipróbáltam egy új blokkot


Egy norvég foltvarró képgalériájában találtam leírás nélkül, úgyhogy nekem kellett kitalálnm, hogy milyen alkatrészek szükségesek hozzá, és az összevarrás sorrendjét is jól át kellett gondolnom. Amikor készen lett, már láttam, hogy a próbához nem a legmegfelelőbb mintájú anyagokat választottam.
Ha lesz időm ebben a témában jobban elmerülni, csinálok új blokkot fázis fotókkal is. Egyenlőre ezzel kell beérnetek.
Az alkatrészek:
Szükséges hozzá egy csomó egyenlőszárú 90-45-45° -os szögű 3sz (háromszög)
A legnagyobból indultam ki.
- a 3sz alapja a tervezett blokk méretének a fele ebből kell 4db a csillag szinében és 4 db az alap színében
- a következő 3sz. az előzőnek a fele, ebből 4 db kell a csillag színében
- a következő 3sz. az előzőnek a fele, eből 4 db kell a csillag színében, 12 db az alap színében
- a következő 3sz. az előzőnek a fele, eből 4 db kell a csillag színében, 4 db az alap színében
- az utolsó elem egy négyzet, aminek a mérete a legnagyob 3sz szárának a fele
Minden elemre rá kell száolni a varrás szélességet!

Összeállítás:

2011. 04. 26. Kieg: A minta leírása megtalálható: http://quilterscache.com/D/DoubleAsterBlock.html

8 megjegyzés:

Luca írta...

Ancsa ezt a mintát én is néztem. De valami dereng, hogy nekem megvan valahol ennek is szabás mintája. Van egy könyvem, amiben szinte minden minta benne van. Utána nézek.

ancsapancsa írta...

ok!

Kathy írta...

Mindig tetszettek a patchwork takarok, kepek. Most igy ahogy elnezegettem ezt a sok haromszoget, el sem tudom kepzelni, hogy energiam vagy turelmem lenne ezeket osszevarrogatni. Hogy birjatok idegekkel? :))
Minden elismeresem Nektek!:))

ancsapancsa írta...

Ezek csak egyenes varratok! Ahhoz képest amiket te varrsz, ezek tényleg nem nagy számok!Őszintén szólva én még csak a felületét kapargatom ennek a művészetnek. Sajnos nekem sincs elég türelmem, kitartásom és időm, ahhoz, hogy mélyebben elmerüljek benne. Van jónéhány amerikai blog, ahol az állam is leesik, hogy micsoda kompozíciókat tudnak alkotni, milyen tűzéseket alkalmaznak, a tűzőgép egyenesen elbűvöl.
Egyébként a Te blogodat is nagyon szívesen nézegetem. Ugyan sajnos mostanában már alkalmi ruha varrására egyáltalán nincs alkalmam, de mindíg megcsodálom a ruháidat. A mostani kedvencem az a lila virágos, ráncolt ruha. Az valami csoda szép!

Kathy írta...

Tudod nekem azok a rovid kis varrasok okoznak gondot, amikor csak 5-6 cm egyik egyik odala valaminek! Hat az aztan kikesziti az idegeimet.Egyszer voltam egy patchwork kiallitason, igazad van csodakat tud egyik masik holgyike alkotni! Biztos Te is tudsz olyanokat kesziteni, csak szerenykedsz! :)))
Koszi a dicseretet es hogy latogatod a blogomat!

ancsapancsa írta...

Engem megnyugtat ezeknek a blokkoknak a varrása. Izgat, hogy meg tudom-e csinálni. Nem technikailag, inkább logikailag. Illetve amiben fejlődni szeretnék, az a színek összeállítása, amitől kompozícióvá válik egy takaró. Na ez nálam még nagyon kezdeti stádiumban van.
Blogoddal kapcsolatan: Mindíg szívesen nézem meg az új bejegyzéseidet. Nem dícsérném, ha nem érdemelnéd meg.

Luca írta...

Megnéztem a mintákat. Csak hasonló van, nem pont ilyen..... Abban csak három féle méretű háromszög van, a tiedben meg négy.

ancsapancsa írta...

Azért mutasd meg azt is!