szerda

Doktor bácsihoz járunk

Nyuszikánk megbetegedett. Igazából pár napig el sem hittem, hogy baj van, mert a nyuszin a világon semmi jele nincs problémának. Eszik alszik, bogyózik, futkos, dumál, jó kedélyű stb. Csakhogy az almon riasztó jeleket tapasztaltam. Vért. Először az hittem, hogy megkarmolta magát. Aztán, hogy talán a nyuszik is menstruálnak. Jó! Tapasztalt nyuszisok most röhöghetnek (vagy szörnyülködhetnek), bár érettségiztem biológiából, ez valahogy kimaradt a tananyagból. Végül fogtuk Milot, és elvittük a doktor bácsihoz.  Első körben jól kioktattak, hogy mit is kell ennie a nyuszinak. Végül is semmi rosszat nem kapott ő, csak nem jó arányban. Igyekeztünk mindenben a kedvére tenni, de mint utólag (és remélem még időben) kiderült nem szabad elkényeztetni őket. Genetikailag a fű, és szalma evésre vannak kódolva, és ha túl sok egyéb finomságot kapnak (répa, zöldség, lucerna, alma stb..) azzal nem teszünk jót nekik.
Nos, hogy a problémát kiderítsék, megröntgenezték, megultrahangozták. Ezek a vizsgálatok kiderítették, hogy vese-, és egyéb kő, daganat nincs a szervezetében. Most a hólyaggyulladás a legsanszosabb, kap antibiotikumot, illetve ezzel párhuzamosan bélflóra regenerálót.
3 napja járunk a doktor bácsihoz. Holnap, meg holnapután itthon kapja meg a gyógyszer adagját, aminek beadásához kéretik mindenkitől óriási drukk, hogy ne menjen egy csepp se félre, és azért is, hogy hozza meg a gyogyó a kellő hatást, és nyuszikánk meggyógyuljon, különben sajnos újabb vizsgálatok következnek.
Úgy tűnik, Milo szeret orvoshoz járni, a váróban rá sem hederít a körülötte várakozó kutyákra, macskákra, hörcsögökre, papagájokra, élvezi, hogy megállás nélkül simogatjuk végre (ez az első napon 4 óra volt, mert olyan sokat kellett várni) a poci borotválás azért nem annyira tetszett neki, de végül is aránylag simán ment minden. A röntgennél közölt néhány keresetlen szót a doktor bácsival, aki ezen el is csodálkozott, mert bár nyuszi specialista, ilyen közlékeny nyuszival ritkán találkozik. Az autózás is tetszik neki, a hordozóba önként beszalad, de azért mégis jobb lenne, ha végre ismét egészséges lenne.
A váróban sorstárs nyuszit (és gazdáit) is megismertünk, sajnos neki egy elég nagy hugykő keletkezett a szervezetében, őt kedden meg fogják műteni. Neki is drukkolunk, hogy minden simán menjen.

Szóval az utóbbi napok ezzel teltek.
    

5 megjegyzés:

Luca írta...

Szóval nem szabad a nyuszit kényeztetni. Szegény, jó ráfázott, hogy imádjátok..... Remélem minél gyorsabban meggyógyul, mert doktor bácsihoz járni, elég drága mulatság.

ancsapancsa írta...

Igen, sajnos valóban nem olcsóak ezek a vizsgálatok. Viszont rájöttem, hogy nekünk olyan otthon biztosításunk van, ami megtéríti a háziállatok betegségével kapcsolatos orvosi költségének a 80 %-át.
Ez most nagyon jól jön.

mibolyka írta...

Ugye jól van már a nyuszikátok????

mibolyka írta...

Ugye jól van már a nyuszikátok?

ancsapancsa írta...

Ibolya!
A megjegyzésedet valamiért a moderálásra váró dobozba dobta a rendszer, csak most vettem észre.
Nyuszi jól van, és eddig is jól volt egyébként, sajnos a tünetek még nem nem szüntek meg teljesen, viszont jelentősen csökkentek. Azt gondolom, hogy az antibiotikumnak, és a szervezetének is idő kell, hogy legyőzze a betegséget, ezért most várunk, hogy mi lesz. Nyuszi egyébként továbbra is virgonc, érdeklődő, rosszalkodó, jó étvágyú, bár ez a minőségi visszaesés annyira nem jön be neki. Emésztése is jó (alapul véve a tetemes mennyiségű bogyót, amit produkál)