szombat

Baba oroszlánokat simogattunk!

Mióta megtudtam, hogy Gyöngyösön kisoroszlánok születtek, és lehet őket simogatni, nem fértem a bőrömbe, mennem kellett. Viszont nehéz volt összehozni az időpontot, mivel a lányok hol vizsgáztak, hol vizsgára készültek (még azóta is), de végül tegnapra sikerült összehozni, hogy mind a hárman el tudjunk menni lányok.
Az állatkertben 10 -12 óráig lehet délelőtt simogatni a 3 kisoroszlánt, majd délutánra is van egy időpont, de mi a délelőttit céloztuk meg. Oda is értünk 10 óra előtt kb 10-15 perccel, már hosszú sor kígyózott, de én rendíthetetlenül beálltam a sor végére. A gondozó 10 kor behozta az oroszlán babák közül a két kislányt. Az ölében hozta őket, mint két ember gyereket. Imádni valóak voltak. Kis kerek formájú fülük csak úgy hegyezték, és nézelődtek a sok ember közt. Egyszerre 4-6 embert engedtek be hozzájuk, akiknek a kezét szigorúan fertőtlenítették, a fertőzés elkerülésének érdekében. A sor aránylag gyorsan haladt, egy turnus kb 5 percig lehetett benn. Míg várakoztunk többször is láttuk az ajó üvegablakán át, hogy az egyik kisoroszlán a gondozó ölébe mászott, és nyalogatta őt, hízelgett neki, hogy vigye vissza az anyukájához.
 ILYEN ÁLLÁS KELL NEKEM IS!
Mire mi bejutottunk, szegénykéim úgy döntöttek, hogy akkor ők aludni fognak. Nem sok képet készítettünk, mert inkább azzal voltunk elfoglalva, hogy minél többet tudjuk őket simogatni.
A facebookon rengeteg kép van fenn a picikről, ezért azt is belinkelem, mert sokkal jobb fotók, mint amiket mi csináltunk.
https://www.facebook.com/GyongyosiAllatkert/photos/pcb.956570947720696/956570094387448/?type=1&theater
A kép a gyöngyösi állatkert facebook oldaláról való, rákattintva a teljes album átlapozható

A néhány kép amit mi csinnáltunk:


 
 
Ha már eljöttünk idáig - bár erősen esett az eső - megnéztük a teljes állatkertet, Ő itt a babák apukája. Gyönyörű állat, tényleg az állatok királya. Úgy morgott torokból, ahogyan a filmekben már sokszor hallottam, de így, pár méterre tőlem, hátborzongató volt.
 
 A mancsa:
 
Mivel esett az eső, ezért a többi kép, amit készítettünk nem jelent különösebb képi élvezetet, ezért most csak ezeket mutatom meg.
 
 
Mindenesetre fantasztikus élmény volt. Nagyon irigylem a gondozókat, hogy ezeknek a pici állatoknak a születésétől a felcseperedésükig részük lehet az életében.
 

1 megjegyzés:

Luca írta...

Édesek. Már belefáradtak a sok látogatói simibe..... Gyorsan nőnek. Már tuti nem sokáig lehet simogatni őket.