vasárnap

Rongyos doboz ürítés, avagy hulladékhasznosítás, avagy strandhempergő (strand pokróc)

Az úgy kezdődött, hogy még Karácsony tájékán megnéztük a zurammal a Hobbit 3. részét. (Nagyon jó kis film, mindenkinek ajánlom) Történetét nem írom le, lényeg az, hogy Zsákos Bilbó ebben a részben sok kaland után haza tér zsákos lakba. A falu lakossága épp a holmiját hordja szét, ami lássuk be, elég szemét dolog, de nem ez indította el a vezérhangyát a fejemben, hanem az egyik hobbit mellénye. ami apró kicsi mindenféle anyagból összevarrt anyagból készült. Nomármost ez nekem azonnal feltűnt. Haza érvén előszedtem a maradékos dobozomat, és elkezdtem a ficniket összevarrni, majd félre tettem. Aztán később ismét varrtam hozzá, majd megint parkolt egy kicsit, majd megint varrtam hozzá. Persze nem mellényt akartam belőle, de, hogy mit, azt még nem tudtam. Majd lesz belőle valami alapon gyarapodott. Mikor elértem egy kb 4 zsebkendőnyi méretet, úgy folytattam a varrást, hogy a maradékokból különböző szélességű csíkokat varrtam, azokat csiga vonal szerűen felvarrtam a meglévő darabhoz. Később előszedtem olyan blokkokat is, amik próbálkozások voltak, vagy nem sikerültek, vagy nem akkorára sikerültek, előkerültek azok a csíkok, amik úgy keletkeznek nálam, hogy amikor megveszem az anyagot, beavatom, megszárítom, kivasalom, és a vágott szélt szabályosra vágva teszem el az anyagot. Itt általában leeső anyag keletkezik, ez megy a rongyosba. Nos, ezek a csíkok is rá kerültek, voltak olyan kis darabkák, amik valamilyen gyorstechnikával varrott blokkok leeső darabjai stb.
Nos végül ez kerekedett a szorgos munkám eredményeképp.
Tudom, hogy nagyon eklektikus lett az eredmény, de egy strand pokróc / napozó hempergő funkcióhoz bőven jó lesz. Merthogy az lesz belőle.
Jó szolgálatot tesz majd a nyaraláskor. ilyenje tuti senkinek nem lesz. Ha valaki ilyennel találkozik a horvát tengerparton biztos lehet benne, hogy engem is megtalál a környékén.
 

3 megjegyzés:

Luca írta...

Ancsa, ez baromi jól néz ki. Szuper ötlet volt.

Éva írta...

Nagyon jól néz ki! Megérdemled a nyaralást ennyi munka után, mert hogy sok munka volt vele az biztos:-)) Jó pihenést!!!

ancsapancsa írta...

Köszönöm!