Vagy valami hasonló.
Már nagyon régóta szeretném megsütni, megkóstolni. Persze, lehet, hogy érdemesebb lenne először az eredetit megkóstolni, hogy tudjam, milyennek is kell lennie a végeredménynek.
Nem a tradicionális receptet választottam ki. Több ok miatt sem. Egyrészt, nincs marha faggyúm, másrészt nincs barna söröm, harmadrészt nincs időgépem, amivel 5 héttel korábbra vissza tudnék menni, ugyanis azt 5 héttel korábban össze kellett volna állítanom.
Szóval maradt egy gyorsabb recept, és igazából azt is csak iránymutatóan vettem figyelembe.
Az eredeti recept:
Én így alkalmaztam:
1 db jénai tál helyett 4 db tálkát használtam, ami igazából az ikeának egy régebben forgalmazott nagyobb méretű mécses tartója, amit annak idején leértékelve vettem, és soha nem volt mécses tartóként alkalmazva.
Másfél órai vízfürdőben sülés után jelenleg hűlnek a kicsikék.
A puding próbája a holnapi napon következik majd be. Mondjuk a család nem osztja a lelkesedésemet, de én nagyon kíváncsi vagyok.
Kiegészítés 12. 25.-én. A puding próbája:
Nagyon finom.
Már nagyon régóta szeretném megsütni, megkóstolni. Persze, lehet, hogy érdemesebb lenne először az eredetit megkóstolni, hogy tudjam, milyennek is kell lennie a végeredménynek.
Nem a tradicionális receptet választottam ki. Több ok miatt sem. Egyrészt, nincs marha faggyúm, másrészt nincs barna söröm, harmadrészt nincs időgépem, amivel 5 héttel korábbra vissza tudnék menni, ugyanis azt 5 héttel korábban össze kellett volna állítanom.
Szóval maradt egy gyorsabb recept, és igazából azt is csak iránymutatóan vettem figyelembe.
Az eredeti recept:
12,5 dkg | liszt |
1 tk | szódabikarbóna |
12,5 dkg | olvasztott vaj |
3 | tojás |
4 ek | brandy |
1 ek | fahéj, |
szerecsendióvirág, | |
szerecsendió, | |
szegfűszeg, | |
szegfűbors | |
1 | citrom héja |
1 | narancs héja |
35 dkg | vegyes aszalt-kandírozott gyümölcs: mazsola, kandírozott narancs és citrom, cseresznye, aszalt sárgabarack, füge, szilva |
1 | kicsi reszelt alma |
1 | kicsike reszelt répa |
15 dkg | mandula, mogyoró és más kedvelt olajos mag |
20 dkg | cukor |
Én így alkalmaztam:
12,5 dkg | liszt |
1 tk | szódabikarbóna |
12,5 dkg | olvasztott vaj |
2 | tojás + megmaradt tojásfehérje más sütiből |
4 ek | brandy + érzésre még néhány kanál + néhány löttyintés |
1 ek | fahéj, |
szerecsendió, | |
szegfűszeg, | |
1 | |
1 | |
35 dkg | vegyes aszalt-kandírozott gyümölcs: mazsola, kandírozott narancs és citrom, |
1 | kicsi reszelt alma |
1 | |
15 dkg | mandula, |
15 dkg | barna cukor + 2 teáskanál melasz (most vettem a melaszt, nagyon fincsi hasonlít a juharszirupra) |
1 db jénai tál helyett 4 db tálkát használtam, ami igazából az ikeának egy régebben forgalmazott nagyobb méretű mécses tartója, amit annak idején leértékelve vettem, és soha nem volt mécses tartóként alkalmazva.
Másfél órai vízfürdőben sülés után jelenleg hűlnek a kicsikék.
A puding próbája a holnapi napon következik majd be. Mondjuk a család nem osztja a lelkesedésemet, de én nagyon kíváncsi vagyok.
Kiegészítés 12. 25.-én. A puding próbája:
Nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése