Ma fasírtot készítettem. Megmondom őszintén, nekem eddig soha nem sikerült olyanra, amilyet anyukám süt, de kiegyeztem volna én azzal is, ha csak megközelíti anyuét, de nem.
Ma már előre vert a víz, amikor elkezdtem a húst ízesíteni. Ismét megnéztem néhány receptet az egyben sült fasírt (alias stefánia vagdalt) témában, de nem lettem okosabb. Mindig ezeket a fűszereket használom, mégsem lesz olyan amilyenre szeretném.
Nos végül neki veselkedtem.
majd 1 kg darált lapockát vettem, ebből 2 rúd fasírtot terveztem. Tettem hozzá sót, borsot, fűszerpaprikát, őrölt köménymagot 4 gerezd fokhagymát, 1,5 fej hagymát dinsztelve, 2 tojást, 1 szikkadt, tejben áztatott (és kinyomkodott) zsemlét és egy kis vegetát. Közben keményre főztem 10 tojást. Kóstolgattam a nyers masszát, de valami hiányzott. (ez ugye eddig is így volt) egy hirtelen indíttatástól vezérelve löttyintettem bele egy kis szójaszószt. Kicsit meg is ijedtem a bátorságomon. Kóstolás: hmmm egész jó, de még mindig hiányzott valami. Valami, amitől karakteresebb lesz az íze. Citromhéj! előkaptam egy citromot, alaposan lesikáltam, és az egész gyümölcs héját bele reszeltem a hús masszába. És IGEN! Végre ízlett. Az állagán még + 1 nyers tojással korrigáltam, aztán elkezdtem felépíteni a rudakat. sütőpapírral bélelt tepsiben leterítettem a massza felét (kicsit kevesebbet) úgy hogy két rúd talapzata legyen meg. Ebbe kis vájatot alakítottam ki a kanállal, ebbe sajt szeletkéket fektettem, és a tojásokat (végükből levágtam), majd betakartam a massza másik felével. tetejére bacon darabokat tettem, mentek a sütőbe. Már a sülő hús illatán is érezhető volt, hogy ez pikánsabb lesz, mint szokott. Alig tudtam kivárni, hogy szeletelhető, kóstolható legyen. Kóstolás után már tudtam, hogy megtaláltam a saját fasírt receptemet. ISTENI! Ezentúl mindig így készítem.
Az egyik rudat teljes lehűlés után lefagyasztottam, mert szilveszterre tervem van vele, de nem akartam kockáztatni, hogy addig arrébb mászik a hűtőben. Ha úgy sikerül majd a szilveszteri csavar, ahogy tervezem, majd arról is beszámolok.
A szoba felújítás készültségi foka: spaklival lekapart fal, le lett glettelve, száradás után csiszolva, végül 2 rétegben festve. Most szárad.
Mi itt ülünk nagyobbik magzatommal a nappaliban. A nappali tejes berendezése ki lett egészítve 1 db felfordított ággyal, 1 szintén felfordított ágynemű tartóval, 1 db sarok íróasztallal, néhány életnagyságú plüss kutyával, 1 db szekrénnyel, néhány takaróval a fotelokban. Kb egy TV képernyőnyi cső nyújt rálátást a TV-re. Kis átrendezés után. Előtte csak a TV képernyő felső 10-15 centije volt látható. Mindkettőnk ölében 1-1 laptop. Szóval Hawaii (ugyan kicsit a nyomortanyás része Hawaii-nak ....) Holnapra remélhetőleg javul a helyzet.
Ma már előre vert a víz, amikor elkezdtem a húst ízesíteni. Ismét megnéztem néhány receptet az egyben sült fasírt (alias stefánia vagdalt) témában, de nem lettem okosabb. Mindig ezeket a fűszereket használom, mégsem lesz olyan amilyenre szeretném.
Nos végül neki veselkedtem.
majd 1 kg darált lapockát vettem, ebből 2 rúd fasírtot terveztem. Tettem hozzá sót, borsot, fűszerpaprikát, őrölt köménymagot 4 gerezd fokhagymát, 1,5 fej hagymát dinsztelve, 2 tojást, 1 szikkadt, tejben áztatott (és kinyomkodott) zsemlét és egy kis vegetát. Közben keményre főztem 10 tojást. Kóstolgattam a nyers masszát, de valami hiányzott. (ez ugye eddig is így volt) egy hirtelen indíttatástól vezérelve löttyintettem bele egy kis szójaszószt. Kicsit meg is ijedtem a bátorságomon. Kóstolás: hmmm egész jó, de még mindig hiányzott valami. Valami, amitől karakteresebb lesz az íze. Citromhéj! előkaptam egy citromot, alaposan lesikáltam, és az egész gyümölcs héját bele reszeltem a hús masszába. És IGEN! Végre ízlett. Az állagán még + 1 nyers tojással korrigáltam, aztán elkezdtem felépíteni a rudakat. sütőpapírral bélelt tepsiben leterítettem a massza felét (kicsit kevesebbet) úgy hogy két rúd talapzata legyen meg. Ebbe kis vájatot alakítottam ki a kanállal, ebbe sajt szeletkéket fektettem, és a tojásokat (végükből levágtam), majd betakartam a massza másik felével. tetejére bacon darabokat tettem, mentek a sütőbe. Már a sülő hús illatán is érezhető volt, hogy ez pikánsabb lesz, mint szokott. Alig tudtam kivárni, hogy szeletelhető, kóstolható legyen. Kóstolás után már tudtam, hogy megtaláltam a saját fasírt receptemet. ISTENI! Ezentúl mindig így készítem.
Az egyik rudat teljes lehűlés után lefagyasztottam, mert szilveszterre tervem van vele, de nem akartam kockáztatni, hogy addig arrébb mászik a hűtőben. Ha úgy sikerül majd a szilveszteri csavar, ahogy tervezem, majd arról is beszámolok.
A szoba felújítás készültségi foka: spaklival lekapart fal, le lett glettelve, száradás után csiszolva, végül 2 rétegben festve. Most szárad.
Mi itt ülünk nagyobbik magzatommal a nappaliban. A nappali tejes berendezése ki lett egészítve 1 db felfordított ággyal, 1 szintén felfordított ágynemű tartóval, 1 db sarok íróasztallal, néhány életnagyságú plüss kutyával, 1 db szekrénnyel, néhány takaróval a fotelokban. Kb egy TV képernyőnyi cső nyújt rálátást a TV-re. Kis átrendezés után. Előtte csak a TV képernyő felső 10-15 centije volt látható. Mindkettőnk ölében 1-1 laptop. Szóval Hawaii (ugyan kicsit a nyomortanyás része Hawaii-nak ....) Holnapra remélhetőleg javul a helyzet.
1 megjegyzés:
Fantasztikus vagy! Muszáj neked mindent átvariálni? :)
Nagyon finom lehetett az a fasírt mert küllemre csodálatos.
Megjegyzés küldése