péntek

ÁÁÁÁÁÁÁÁ!



Holnap markáns hidegfront, erős lehűlés!!!
2010. júl. 23.
Jelentős változás előtt áll időjárásunk, hiszen szombaton erős hidegfront éri el hazánk térségét, véget vetve a több napja tartó országos hőségnek. Igazi felfrissülés várható, vasárnap néhol a 20 fokot sem éri majd el a hőmérséklet. A Balaton-átúszást elhalasztották!
Pénteken még országos hőségre számíthatunk, sok-sok napsütéssel. Estétől a közeledő markáns hidegfront előtt heves zivatarok alakulhatnak ki északnyugaton. A délnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik.
Szombaton eléri a Kárpát-medencét az előbb említett markáns hidegfront, hatására erősen megnövekszik a felhőzet és nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Néhol jégeső, felhőszakadás. Délután átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Az északnyugati szél viharossá fokozódik! Jelentős lehűlés kezdődik, a Dunántúlon délután már csak 20, keleten még 30 fok körüli értékeket mérhetünk. A hidegfront miatt a Balaton-atúszás szervezőbiztossága, a vízirendészet vezetőivel egyetértésben elhalasztotta a július 24-re meghirdetett Révfülöp és Balatonboglár közötti Balaton-átúszást. A rendezvény tervezett új időpontja július 31. (szombat) vagy augusztus 1. (vasárnap).
Vasárnap sem lesz nyaralóidő, többnyire erősen felhős lesz az ég és többfelé valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél gyakran lesz erős, néhol még viharos. Folytatódik az erős lehűlés, délután 18 és 25 fok között alakulhat a hőmérséklet.
Hétfőn és kedden marad a borongós, szeles idő, igaz kedden már egyre többfelé bújhat elő a nap. A hét második fele erősödő felmelegedést és több napsütést ígér...


A Balatont akkor tuti nem ússzuk át (mondjuk nem is volt tervben).

Nincsenek megjegyzések: