kedd

Vásároltam

 
Egy kevéske anyagot. A kupac egy része holnap útra kel, de a java része nálam marad, szóval legfőképpen a Karácsony jegyében el kell kezdenem munkálkodni, hogy az ajándékok időre elkészüljenek. Az almás az nagyon nagyon, meg a magyalágas bordűrös is, meg a szivárvány színeiben pompázó ugyanolyan mintázatú anyagok, mind mind nagyon tetszenek. Holnaptól a beavatással kezdem, majd tervezgetem, hogy miből mi legyen. Remélem tudok éjjel aludni azért. És még vár rám egy táska is, ami szüli napi ajándék lesz egy nagyon kedves ismerősömnek, de nem én ajándékozom neki, hanem a nagyon kedves ismerősöm tesója kért meg rá, hogy varrjak neki, úgyhogy iparkodhatok.

hétfő

Mariska

Drága barátnőm Imola (Luca) jóvoltából hozzá jutottam egy eredeti Panduro hobby által forgalomba hozott Tilda egységcsomaghoz. LEÉRTÉKELVE! Egyenesen Norvégiából. Nagyon örültem neki. Ezen bütyköltem a hétvégén. Kép nincs, mert a photo aparát akui lemerültek, most welneselnek a töltőben. Mielőbb pótlom a hiányosságot.


Íme a kép:

szombat

Jelentkeztem egy játékra

Niro gyöngyékszer blogján mindenféle mütyűrt lehet nyerni. Nem vagyok kifejezetten gyöngyös, de ezek a fém alkatrészek nagyon jóóók!
a képre kattintva eljutsz Nirohoz.

péntek

Kreatív barátaim

Most egy másik barátnőmről írok. Közös szenvedélyünk a decoupage. A barátságunk is ennek kapcsán szövődött. Azt hiszem 4 év intenzív decoupage őrület után joggal használhatom azt a kifejezést, hogy hozzáértő vagyok, tehát hozzáértő szemmel állíthatom, hogy minden munkája egyedi, ötletes, nagyon jó minőségű. Most kiállítást szervez neki a székesfehérvári Köfém Művelődési Ház, amelyre minden érdeklődőt szeretettel vár.Nemrég úgy döntött, hogy a megszerzett tudását megpróbálja átadni, ezért dekupázs tanfolyam keretében mindenkinek lehetősége lesz tanulni tőle. Bővebben itt és itt


Munkái a teljesség igénye nélkül:

kedd

Cica


Cicánk már tökéletesen berendezkedett nálunk. Kezdeti megilletődöttségnek nyoma sincs. Jó az étvágya, szereti a tejet lafatyolni, mindent megeszik (tegnap a carbonara spagetti is ízlett neki), kivétel a bolti macska kaja egyik fajtája. Teljesen szoba tiszta, de Rufuszal nem nagyon akar barátkozni. Van néhány űlőpárnánk arra az esetre, ha nagyobb társaság jön össze nálunk, és az összes űlőalkalmatosság foglalt, akkor azok, akiknek a dereka ezt lehetővé teszi a földön ezeken a párnákon tudjanak ücsörögni. Ezekből a párnákból egyet ki is sajáított magának. A fotó alapján kényelmes lehet! :-)


hétfő

Kreatív barátaim

Van egy barátnőm. Illetve több is, de most csak az egyikről van szó . Mozaikban kreáskodik. Számomra hihetetlen, hogy valami kipattan az agyából, és már készíti is. Ez a maszk is az ő műve. A nappalinkat ékesíti.

Tilda mozaikba álmodva:

Talán nem bántom meg (remélem nem!!), ha belinkelem a fotóalbumját, mert sajnos nincs blogja!

Az ötlet, hogy megmutassam a barátaim munkáit hirtelen jött, és mivel már jó késő van ahhoz, hogy engedélyt kérjek, ezért Erát csak holnap tudom megkérdezni. Remélem ő is és a többi barátom is megengedi majd! Ha igen, akkor több hasonló bejegyzést is tervezek.




Beteg voltam


Jelentem beteg voltam a múlt héten. A családon végig söprő járvány engem sem került el. Viszont ÁFA bevallási időszakban ez a fogalom nem létezik. Az ember ilyenkor a koporsóból is ki kell, hogy másszon, ezért én is dolgoztam. Ágyból. Körülöttem számlák, ölemben a laptop, és távirányítottam a benti gépemet. Miután végeztem már nem akartam számítógépet látni.

csütörtök

Macska tulajdonosok lettünk

A szomszédos elhanyagolt kertben tegnap egy pici cicát szüreteltünk az almafáról (hosszasan nyávogott, mert felmászott, és nem tudott lejönni). Úgy tűnik, hogy nincs gazdija, ezért megtartjuk, ha ő is úgy akarja. Most épp a dobozaimon szunyál a heverő alatt. Kisfiú, és Zokni lesz a neve, de felmerült a Ferrári is mivel úgy dorombol, mint egy luxus sportkocsi.

hétfő

UFO

Volt egy UFO-m azaz befejezettlen valamim. Tulajdonképpen ez volt az első Tilda babám, de félkész állapotban félbe hagytam. Bár eredeti minta alapján készítettem a könyvből, nekem olyan aránytalannak tűnt. A lányaim el is nevezték Zsiráfnak, és a titömése sem tetszett, nem volt tömő anyagom, és vattával tömtem ki, ami nem volt jó. Valahol olvastam, hogy IKEÁs párnák töltőanyaga nagyon megfelel a célra, úgyhogy azóta már én is azt használom, és tök jó, meg olcsó is.
Kb 3 hónapig hánykódott szegény Zsiráf szem, haj, ruha nélkül, hol a komód fiókban, hol a padláson (mert majdnem végzetesnek bizonyult az arányaival szemben táplált ellenszenvem).
Hétvégén mindíg én vagyok aki legelőször felkel, és amíg a többiek fel nem ébrednek, valami csendes tevékenységet kell végeznem. Na, vasárnap a Zsiráf alkatrészeire bontásával, bélés kiszedésével újratöltésével foglalkoztam. Aztán takarítás, kertészkedés, ebédfőzés. Ebéd után meg befejeztem Zsiráfot. smink, haj, ruhát varrtam neki. Egész jó lett. A keresztségben a Lizzy nevet kapta (Elizabeth Bennet) Mivel a könyben Jane Austin ihlette ruhát kapott.Most előkelően üldögél a CD tartó álványon, és már nincs bajom az arányaival.

szombat

Pizzát sütöttem

Az én pizzám a barátaink, ismerőseink közt nagy szimpátiának örvend. Volt már olyan szülinapi buli, ahol 25 gyereknek 16 db 32 cm-es pizzát sütöttem (gondolhatjátok, hogy sokat nem láthattam a buliból) és az utolsó morzsáig elfogyott. És volt már olyan családi nap a suliban, amikor egy teljes osztálynyi gyereknek, szüleinek, az én vezényletem alatt készült ... hhúúú nem is tudom hány pizza. A gyerekek a többi osztályból is hozzánk jöttek kajálni. Na, akkor is, és azóta is minden anyuka engem ostromol a pizza receptemért. Most Móni gastroblogján felbuzdulva én is közzé teszem annak az ételnek a receptjét, amihez elég jól értek.
Tehát a recept. Ebből a mennyiségtől 2 db 32 cm-s pizza jön ki:
30 dkg liszt,
1/3 élesztő (a port nem szeretem),
1 dl tej,
1 kockacukor,
néhány kanálnyi oliva olaj,
egy csipet só,
egy csipet oregano,
egy csipet bazsalikom,
langyos víz,
ketchup,
reszelt sajt
bacon, vagy valamilyen husos szalonna,
lila hagyma (ez a szalonnás-lilahagymás a család kedvence)
Atejet a kockacukorral langyosra melegítem, felfuttatom benne az élesztőt.
A lisztet mély keverő tálba szórom (nem szoktam méricskélni, csak úgy saccra), bele szórom a sót, és a szárított fűszereket (oregano, bazsalikom), mehet bele a felfuttatott élesztő a tejjel, rálocsolok egy kis oliva olajat, és egy kis langyos vizet.
Ilyen ragacsos lesz az elején, ezért nem is kézzel, hanem keverő kanállal állítom össze
Egy kis liszt rászórásával elkezdem összegyúrni. Lágy tésztát kell kapni, akkor jó, ha nem ragad. A liszt szórásával vigyázzunk, nem jó, ha kemény lesz a tészta. egyszerre mindíg csak kis mennyiséget szórjunk rá. Ilyen lesz:
Letakarva kb 20 perc alatt meleg helyen kelesztem. Miközben a tészta kel, feldarabolom a feltétet gyufányi csíkokra: , és közben a tészta kb a duplájára nő:
A tésztát elfelezem, és olajos kézzel kiolajozott pizza tepsibe téve, addig nyomkodom, míg egyenletes lesz a vastavsága (egy kis peremmel), és kitölti a tepsit.

Mehet rá a ketcup (az enyém saját készítésű volt)
erre a szalonna csíkok, lilahagyma csíkok szálaira szedve,
sajt,
180 fokos sütőben egyenként 15 perc alatt megsül:
A család még forrón beburkolja
Természetesen mindenki saját izlés szerint tehet rá más feltétet, én is több félét szoktam
ananász-sonka
sonka-kukorica
sonkás-gombás
......

péntek

Megsütöttem!

Az alábbi sütit meg is sütöttem tegnap Maimoni blogján talált recept alapján.
Volt otthon minden hozzávaló. Úgyhogy bele csaptam a lecsóba. Mondjuk nem lett olyan szépséges, mint a Mónié, de nem sokkal maradt le mögötte. Egyébként meg nem is volt idő a gyönyörködésre, mert pillanatok alatt elfogyott.
Nagyon egyszerű süti, szerintem el sem lehet rontani. Ajánlom mindenkinek!
A család 3/4-ed része éppen göthös (én számítok egyedül legénynek a gáton), úgyhogy azt a főző lét ami az alma főzéséből megmaradt, azt is hasznosítottam egy kis forraltbor hígításaként (mégiscsak gyerekeket kúráltam vele) a bor is elfogyott, és mindenki úgy aludt, mint a bunda!
7végén újabb adag (dupla) megsütését tervezem.

csütörtök

Hűű mit találtam!

Fahéjas almás rózsák

Forrás:http://praktikaksokgyerekhez.blogspot.com/2010/09/fahejas-almas-rozsak.html

Megrendelés

Nagy tisztesség ért! A nagyobbik kislányom rendelt tőlem egy táskát. Nők nem kellenek rá, ezért más mintán agyalok.

Közben a barátnőim közül több is lecsapott az alább bemutatott tatyóra, úgyhogy azt is varrnom kell. Mivel elég munkás darab, ezért munka mellett esténként szabva varrva, aplikálva ez minimum 3 nap. A prototípus kipróbálásra is került, hogy a nálam elsődleges szempontnak a praktikumnak is megfelel e. Eddig 5-ös. Minden kéznél van benne, nincs kutatás, hogy hol a kulcs, hol a pénztárca, hol a bankkártya ....

Esténként, napközben munka mellett, ebédidőben lopott percek alatt a neten való kutakodás közben találtam egy patchworkos blogot, benne néhány olyan új csillag minta, amit eddig nem ismertem. Már viszket a tenyerem, hogy kipróbáljam, ezenkívül van egy ötletem decoupage témában is, illetve a mai bevásárlásom alkalmával vettem fonalat, mert eléggé el nem ítélhető módon a LIDL-ben azt is lehet kapni, így a zsömle, és a kifli, mellé befurakodott 3 gombolyagból álló fonalcsomag. Ilyen, de nem ebben a színben:

Hát ez is macerálja a fantáziámat, úgyhogy úgy látom a kreatív énem, most nagyon túlteng bennem.

vasárnap

Kész a táska

Elkészült!
Hány óra van? 23:15. Na jó a fotózással is elszüttyögtem egy kis időt (nem is keveset, mert nem nagyon sikerültek a képek).
Ezek a hölgyek kerültek rá:

Azon kívül, hogy igyekeztem küllemében is maximálisat alkotni,nagy hangsúlyt helyeztem a praktikumra, és a biztonságra. Varrtam már egy táskát ezzel a szabással, de a mintának, ami alapján készítettem, nem volt záródása (még mágneses patent sem), első táskám volt, ezért örültem, hogy egyáltalán táska formája lett.


Na ennek már körben a bélésen több zsebe készült, középen cipzárral záródó rekesz, kívülről a hátsó részen szintén cippzárral záródó zseb, és az egész tatyó záródik cippzárral.
Ennyi szóismétlést! Bocs!

Fotók minőségéért elnézést! Remélem, azért látszik rajtuk a lényeg!


péntek

Decoupageoltam

A rózsás minta véletlenül jött velem szembe. Bár alapvetően teszik a Chaby chic irányzat, aminek egyik fő minta eleme a rózsa, eddig nagyon ritkán alkalmaztam. Most az egyik Picassa kedvencem képfeltöltéséről jött értesítés a g-mail fiókomra, és megtetszett a rózsa, amit feltöltött. Csak próbából kinyomtattam. A minták kivágása nekem olyan mint a bikának a vörös posztó. minél aprólékosabb egy minta, annál erősebb késztetést érzek a kivágására (ez szerintem a szabász múltammal magyarázható). Szóval a minta ki volt vágva, volt 3 bambusztálkám az IKEA-ból.... ez lett belőle:





Nekem tetszik.


szerda

Táska

Kb. 2 estém ment rá, hogy eljutottam a táska alkatrészeinek a kiszabásáig, az applikáció darabkáinak kiszabásáig, felragasztásáig, és szegéséig. Van egy olyan sejtésem, hogy ma könyv kötéssel leszek elfoglalva, a 7 további részében pedig a még meg nem vásárolt taneszközök beszerzésével, úgyhogy a lendület megtörik, de remélem legkésőbb a 7végére elkészülök vele. A bélésébe mindenféle zsebeket, és egyéb praktikusságokat terveztem, és kíváncsi vagyok, hogy a gyakorlatban is működnek e az elméletben megtervezett újításaim. Egyáltalán kivitelezhetőek e.