hétfő

Megvagyok ám!

Ma egész nap szabadságon voltam. Egy kicsit megtoldottam a hétvégét a hét elejével.
Vettem némi anyagot:
 (Luca! van némi sejtésed hogy mi lesz belőle?)
2,8 m széles az anyag 2,8 m széles anyag

Mivel elértem a 10ezer Ft-ot, ezért kaptam egy könyvet is.Voltam a varrógépcentrumban is, mert meg akartam ismerkedni leendő szerelmemmel.

Vele:


Sajnos rajongásom egyenlőre plátói marad, mivel úgy tűnik a mosógépem 17 év együttműködés után cserben hagy, és akárhogy is, de a mosás fontosabb, mint a varrás.

Hétvégén lezajlott a farsangi buli. Nagyon klassz volt. Fotó nincs, vagyis van, de én nem fényképeztem, és még nem kaptam meg a többiekét.

A hétvége további eseménye, hogy megszerettem a zellert. Waldorf salátát készítettem a bulira (és Cézárt) (meg gyümölcs salit) és akkora zellert kaptam, hogy a salátához csak kb a negyedét használtam el. Már az is kétséges volt, hogy a waldorf salit megkóstolom e, mert én híresen irtózom a zeller szagától is. Végül is a saláta java részét én ettem meg, mert annyira ízlett. Ma azon morfondíroztam, hogy mit főzzek a megmaradt zellerből, és zellerkrémleves lett belőle, ami szintén nagyon finom lett. A gyereknek is ízlett.

7 megjegyzés:

Luca írta...

Ancsa vérzik a szivem és irigykedem rohadtul:))
Az a sok kék anyag........., nekem is kell vennem kéket.
Szerintem a tollas csillaghoz vetted.....
A mosógép nálam is kérdéses, időnként érdekes hangja van, igaz az is 16 éves.
Azért nem szép dolog a mosógépedtől, hogy pont most készül elhagyni.

Tiffanylda írta...

Tudom, hogy nem tőlem várod a választ, de szerintem is a tollas csillag lesz a befutó!:)
A zeller nagyon egészséges, edd csak! A zellerszár külön is fincsi! Mi szeretjük! A egyik unokám, a krumplilevesből a rengeteg zeller zöldet egyedül megeszi!:)))

Sasa írta...

Ancsa a "Hunyadi fiúknál" voltál? :-) Én is készülök feltölteni a készletem..... Gondolom tollascsillag készül, takaró vagy párna?
A leendő géped is csuda klassz lesz, végül is milyet választottál? A képen nem nagyon tudom kivenni milyen márka és mit tud!
A zeller meg nagyon jó még a krumpli salátába is ha előfőződ!De rántva is finom!

Luca írta...

A zellerhez akartam még írni neked, hogy nagyon finom köretnek is. Újjnyi vastag zeller karirkára rá kell tenni egy szelet paradicsomot és sajtot a tetejére és igy megsütni.

ancsapancsa írta...

Helló!

Beavattam az anyagokat, ki is vasaltam őket.

Igen. Luca említette, hogy hópehelyre hasonlít ez a tollas csillag, és ez adta az ötletet, hogy kék különböző árnyalataival varrjam meg.
Az anyagok java részét a Szent Istán krt-on vettem nem messzire a Nyugatitól, de azért a Hunyadi utcába is elmentem, mert oda tényleg csak olyankor tudok eljutni, amikor szabadságon vagyok. Takarónak tervezem.

Luca! szívesen veszek neked is, mint a múltkor, ha be mered vállalni a posta okozta streszt!

Zellerrel azért csak fokozatosan szeretnék barátkozni, de azért köszönöm az ötleteket!

ancsapancsa írta...

Ja?! és janome 3160 qdc a gép tipusa

Luca írta...

Köszike, megdumáljuk. Bevállalós vagyok (höhö)