péntek

A Sárkány évébe léptünk

Magyarországon élők jelentős része fél az előttünk álló évtől. Vannak, akik már a saját bőrükön tapasztalták félelmeik negatív beteljesedését: elvesztették állásukat, vagy egyéb módon tapasztalták hogy rosszul indul ez az év.
Bíztatásképp a kínai horoszkóp szerinti Sárkány évre jellemzők:
(reméljük, hogy ezek a szerencsés előrejelzések nem csak a Kínaiakra érvényesek)

Január 23-án éjfélkor (magyar idő szerint vasárnap délután öt órakor) elkezdődött a kínai új év, amely a sárkány éve lesz . Ha hihetünk a kínai asztrológusoknak: szerencsét, áldást, gazdagságot hoz majd.

A kínai sárkányok a jó szerencse, a bölcsesség, az életerő megtestesítői, az embereket segítő isteni lények. A keleti égtáj, az időjárás és az esők, a szelek, a vizek, árvizek irányítója, a nemzőerővel, termékenységgel azonosított szimbólum. Ezek az isteni jellegű lények csak akkor fordulnak az ember ellen, ha súlyosan vétett ellenük: földrengés, árvíz, pusztító viharok kísérik a sárkány(ok) haragját.
2012 a víz sárkány éve lesz - az állatjegyeket hagyományosan az öt alapelem valamelyikével társítják. Az előrejelzések szerint boldogság, gazdagság elé nézünk, valamint nagy változások várnak ránk (Remélhetőleg jobbak, mint a tavalyi nyúl évében, aminél előre megjósolták, hogy sok nehézséget hoz majd. Hozott.) Ebben a holdévben magunkból is ki tudjuk hozni a legjobbat, és megalapozhatjuk anyagi jószerencsénket is - több helyütt is leírták ezoterikus szakértők, hogy minél nagyobbat vállalunk, annál több esély van a sikerre. Ugyanakkor ne feledjük, a változásnak negatív előjele is lehet!
A kínai mitológia úgy tartja, sosem láthatod egyszerre a sárkány fejét és farkát - ami tulajdonképpen a megjósolhatatlanságát, kiismerhetetlenségét fejezi ki ezzel a szép metaforával. Az viszont komoly bizakodásra ad okot, hogy a kínaiaknál a sárkány éve hagyományosan a házasságok és a gyermekvállalás legkedveltebb időszaka.
Akik a sárkány évében születnek, a legerősebbek, a legokosabbak és a legszerencsésebbek - vélekednek a kínai kultúrában. A kínaiak az életük legfontosabb eseményeit gyakran a leginkább szerencsét hozó időszakra időzítik.
A sárkány éve 2013. február 9-én fog véget érni, a legszerencsésebb, energiával legjobban telítődött időszak május 20. és június 18. között lesz: az újhold május 20-ra esik, a telihold június 4-re, és a sárkány hold június 18-val véget ér. Hogy másnaptól elkezdődjön a kígyó hold, amely már a következő, a víz-kígyó évére gyűjti majd az energiát.

Reméljük, hogy így lesz.

Forrás: http://www.hir24.hu/elet-stilus/2012/01/23/mit-hoz-a-sarkany-eve/

Én a kecske évében születtem
Mozgalmas év jön, tele munkával, karrierépítéssel. Mivel kitartó vagy, terveidet szinte maradéktalanul véghez tudod vinni. Magánéletedben is változások várhatók. Munkahelyeden vagy saját vállalkozásodban is előrébb tudsz lépni a képzeletbeli ranglétrán, magasabb bevételek mutatkoznak, sőt új munkalehetőség is kínálkozik a legtöbb Kecske számára. Új útra léphetsz, s ha jól használod ki a lehetőségeidet, bizony még ellenlábasaid is fejet hajtanak előtted. Ha tanulmányokat folytatsz, most sikereket könyvelsz el, aki pedig már túl van az iskolapadon, itt az idő, hogy újabb tanulmányok felé fordítsa a figyelmét. A már előbb említett jó lehetőségek biztos, hogy emelik a bevételeket az év folyamán, azonban oda kell figyelni a kiadásokra is. Váratlan nehézségek csökkentik a megtakarítások mennyiségét.

Forrás: http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20120123-kinai-horoszkop-mit-hoz-a-sarkany-eve.html

Nincsenek megjegyzések: