kedd

Gasztropuccs

Ajándék ötleteken merengek pár napja. Hol van még a Karácsony gondolhatjátok mindannyian, én azonban tapasztalatból tudom, hogy ha az ember saját kezűleg készíti az ajándékok java részét, akkor nem árt időben neki látni, és az előtt persze a tervezés, előkészítés is időt igényel.
Eszembe jutott, hogy sógoromnak, aki előszeretettel kempingelteti családját, és barátait, egy olyan fűszertartó dobozt készítek, mint annak idején a TV Paprika Bandi a hegyen című műsorában volt látható.
Emlékszik még valaki? Sajnos a neten hiába kerestem illusztrációt erről a dobozról, se videót, se képet nem találtam, de miután ez így eldőlt bennem (mármint hogy az ötletet megvalósítom), majd arról mutatok egy képet, feltéve, ha valami csoda következik be a fényképezőgépemmel kapcsolatban, ugyanis valami érintkezési hiba miatt az elkészített képeket nem tudom a számítógépre átjátszani. Néhány hete egy bő órás procedúra után tudtuk kinyerni a fényképezőgépről a képeket. Az átjátszó zsinór ugye kaputt. A család egyik laptopja rendelkezik ugyan kártya olvasóval, de murphy nagyon kitett magáért, mert a kártyaolvasó meg nem érzékelte a kártyát. Végül egy olyan trükk segítségével oldottuk meg a problémát, hogy a fg. kártyáját áttettük gyermek aránylag új (mindenesetre korszerű) telefonjába, annak működött az átjátszó zsinórja. No, szóval ilyen viszontagságok jellemzik az utóbbi időben a fotográfiai ténykedésemet.
No hogy a gondolatmenetemet folytassam, így elérve a címben megadott témához, a video keresgélés közben ráakadtam a pár évvel ezelőtt a TV Paprikán vetített kedvenc műsoromra a gasztropuccsra. Rajongásom már annak idején sem talált követőket az ismerőseim körében, mert senki nem értette, hogy mi tetszik nekem ezen a műsoron. Nos. Elsősorban Döme humora volt rajongásom legfőbb tárgya. Percekig tudtam röhögni olyan kijelentésein, amire gyerekeim értetlenül csak ennyit mondtak: "anya ez nem is vicces".
Be is gyűjtöm a you tube-on talált epizódokat ebbe a bejegyzésbe, talán nem is annyira az olvasóim, mint inkább a saját örömömre, hogy később is akadálytalanul megnézhessek egy-két epizódot .


















Nincsenek megjegyzések: