péntek

24! 24! 24!!!!

Igen elkészült a 24. blokk is!!! Nem a kiadott feladatok sorrendjében, a 24., de ezzel behoztam a lemaradásomat. A jövő héten megkapjuk a 25. és egyben az utolsó blokk feladatát is, és utána gondolkozhatunk, hogy milyen elrendezésben készítjük el a takarót belőle.
Íme egy csoport kép az eddig elkészültekről:


 Ez a 24. blokk, ami a viharos tenger elnevezést kapta. Érdekes minta, attól függően, hogy a blokk különböző elemeit milyen színű anyagból varrjuk, sokféle mintát hozhatunk ki egy ilyen blokkokból varrt takaróból. Lehet a hullámvonalat hangsúlyozni a színekkel, lehet a mintában rejlő csillagot, ki lehet hozni belőle szívet, és még rengeteg lehetőség van ebben a mintában. De nem könnyű varrni. Én például a rombusz elemeket csak úgy tudtam szépre varrni, hogy papírra varrtam. Nagyon fontos ennél a mintánál a pontos varrás, mert varrásoknak, csúcsoknak illeszkedniük kell (nekem nem is sikerült teljesen)
(kép persze megint homály! Bocs!)

 Én nem az alap blokkot varrtam meg:


Hanem a rész blokkokat átrendezve a csillag részre összpontosítottam:


Készítettem mást is.
Szappant. Bár nem nagyon számoltam be mostanában a szappanjaimról, azért készítem szappanokat is. Többsége a nekem jól bevált formába öntött szappan, amelyeket már rutinból készítek, de ez most egy kísérlet volt, nem az összetételét illetően, hanem a küllem tekintetében. Bár nem pont ilyenre szerettem volna, azért  nagyon tetszik.





Illetve a múltkori bejegyzésemben áradoztam arról a túrótortáról, aminek a receptjét is megadtam. Nos akkor nem mutattam a képet róla, most pótolom. Egyébként azóta már még egyszer megsütöttem a tortát a kollégáimnak. Csupa pasi. Igazából ugye mind édesszájú, viszont nagyon kritikusak is, de mindenki szuperlatívuszokat zengett a tortáról.




Kellemes hétvégét mindenkinek!


2 megjegyzés:

mibolyka írta...

Rendkívül sokoldalú vagy. Csak gratulálni tudok a munkáidhoz.
Mindegyik nagyon tetszik.

ancsapancsa írta...

Köszi!
Szerintem minden nő sokoldalú, csak kevesen tudják magukról.:-)