csütörtök

Ajándékok

Úgy tűnik végeztem a Karácsonnyal kapcsolatos munkáimmal. Jöhet a megérdemelt pihenés! Persze az én uram mindig tud meglepetéssel szolgálni. Ma reggel például azzal lepett meg, hogy a nagylánynak beígért két ünnep közti időszakban történő szoba felújítást (festés, átbútorozás) azonnali hatállyal megkezdte (kétsége nem is volt felőle, hogy én kérés nélkül beállok a csatasorba). Csak hogy később is egyértelmű legyen mindez december 25.-én történt. Persze ő tegnap nem állt délután 4-ig a konyhában a menü megalkotása miatt, és a vacsora után sem ő mosogatott el, tehát valószínűleg kipihente magát. Kicsit össze is kaptunk azon, hogy ezt felhánytorgattam neki. Felhánytorgatás persze tök értelmetlen volt, hiszen nem véletlenül van az én uramnak 2 füle és nem is tudom miért számítottam másra, hiszen szalagparkettáztam én már vele pizsamában 38,5 fokos lázzal (sztori lényege: úgy megörült annak, hogy korábban haza jöttem a munkából - mivel rosszul voltam - hogy azon a tényen keresztül is siklott, hogy nem vagyok jól)
Ma nem főztem, a tegnapi maradék szerintem Húsvétig kitart. Viszont egy holnapi átadású ajándék még félkészen várta, hogy befejezzem. Semmi különleges (viszont hasznos) húgomék standardtől "némiképp" eltérő ágyneműjére ígértem méretben kompatibilis huzatot. Már ki volt szabva, "csak" meg kellett varrni.
Saját készítésű ajándékaim nem nagyon voltak egyébként az idén, kivéve anyunak készült képkeret kollázsát (erről nem készült használható kép, majd holnap megpróbálom újból), és nagylányomnak egy albumot, amit a svéd lakberendezési áruházban régebben vásárolt albumból készítettem.
Ilyen volt. Végül is nem volt annyira rossz eredeti állapotában sem. Jó bevallom, ronda! És ráadásul - lássuk be - tömegcikk. Én ettől személyesebbet szerettem volna.

 Lett belőle egy ilyen album:
 Ez annyira egyedi, hogy valószínűleg én magam sem tudom reprodukálni.
Arra szántam, hogy az idei szalagavatóban, ballagásban, érettségiben bővelkedő évben készült képeket, emlékeket tartsa benne.
Mindenki más boltban vásárolt ajándékot kapott, vagy kap majd, azt meg minek mutogassam.
Készült még egy dísz, kis karácsonyi harang, vagy inkább kolomp...

Karácsonyfánk hosszas vita után ilyen lett, bár egészen délután kettőig úgy volt, hogy kék, fehér, ezüst, és türkiz színvilág fog érvényesülni, azonban alkottunk egy új szabályt. A két lány személyenként 1 színt javasolhat. Erre azért volt szükség, mert tavaly kisebbik ivadékom olyan sokáig durmolt, hogy mire felébredt, a nagyobbik már majdnem befejezte a fa díszítését, azokkal a díszekkel, amik a kicsi tetszését nem annyira nyerték el. Idén résen volt, aránylag korán felriadt + Apa aránylag későn applikálta bele a fát a tartóba, ennek eredménye az lett, hogy délben még a színeken vitáztak a lányok. Szóval igazságot kellett tennem.


Miket kaptam?
Kezdem időrendi sorrendben
Évi barátnőmtől egy szappant, és egy kis kerámia harangot

Csipi barátnőmtől ezeket a szappanokat, és házi készítésű ajakápolókat, és krémeket:

Imolától ezt a képet, és a tűzéshez kesztyűt:
Családtól vasalót, ami időszerű is lett két nappal Karácsony előtt, mivel a régit egyrészről megrágta a nyuszi (a vezetékét), másrészről az átvezetékelés valahogy nem sikerült túl jól, és majdnem elégettem vele e fent már emlegetett ágynemű huzatot, plusz bónuszként az egész házat (egyébként akkor már ott csücsült becsomagolva valahol a lakásban ez az új)
A vasaló doboza külön örömöt is okozott valakinek:




Anyuéktól pedig egy csiszoló gépet:
 Most már nem menti meg semmi a kiszemelt komódot az átfestéstől.
Lányok egy új pénztárcával leptek meg, ami szintén jól időzített ajándék, mivel a réginek a patentja már feladta.
Minden ajándéknak nagyon örülök, mind hasznos, is, meg szép is.

A szoba átalakításról majd még beszámolok.

Mindenkinek további békés ünnepet!

2 megjegyzés:

Luca írta...

Ancsa, gyönyörű a fátok! Élvezettel olvastam a karácsonyi történéseket.
Puszi nektek!

mibolyka írta...

Nagyon tetszik a stílusod. Örülök amikor ilyen hosszan írsz.
A pasik már csak ilyenek, de neked ott van és ez hatalmas dolog!
Pont ilyen vasalót vettem magamnak, kíváncsi vagyok, hogy a vízkő gyűjtője hogy válik be.
A fa nagyon szép lett, megérte a sok vitát. :)