hétfő

Szappanoztam

Szombaton korán reggel felkeltem, hogy a piacon még jusson nekem is kecsketej (többszöri próbálkozás tapasztalata, hogy korán elfogy). Jutott. Vettem belőle egy literrel, majd le is fagyasztottam kisebb adagokban (úgyis fagyasztva kell használatba venni, így legalább nem kell minden alkalommal beszerzést  eszközölnöm). Délután neki is álltam a receptszámláló segítségével összeállítani az optimális összetevőkkel rendelkező szappant. Szeretem a citrusos illatot, illetve szeretem a szappanban a mákot (olyan jól masszíroz fürdés közben). Tulajdonképpen egy kézműves vásáron vásárolt kecsketejes mákos szappan indított el lefelé a szappankészítés mániájának bugyra felé vezető lejtőn.
Tehát folyamatos tájékozódás, olvasás, mindenféle olajak, illó olajak, egyéb összetevők vásárlása után, most szám szeint a 4. féle szappanom:

Tartalmaz kecsketejet, oliva olajat, kókuszvajat, szőlőmagolajat, repceolajat, körömvirágolajat, kakaóvajat, indiai citromfű illó olajat, finomra vágott friss citromfüvet, és mákot.
Most legalább 4 hétig pihenget, de az illatától már most eufóliába esem. Szerintem nagyon jó lesz.


Eddigi próbálkozásaim közül 2 félét már használatba is vettem. Eddig nagyon jók a tapasztalataim az sk. szappankáimmal, úgyhogy folytatás mindenképpen következni fog.
1. szappanom kókusztejes mákos (erről már írtam úgy rémlik) imádom. A mák finoman dörzsizi a bőrömet, finom az illata. Szuper!
a 2. sörös, oliva olajas, és az olajak összetétele 50%-ban oliva, 25% ricinus, 25% napraforgó superfat: shea vaj
a 3. pedig kávés-olivás (ez még érik)

Nem reklámozom a szappanjaimat, mert egyrészt én még túl amatőr vagyok ahhoz, hogy felelősségteljesen 100%-os minőségű szappannal kereskedjek, másrészt a neten fellelhető receptekhez képest én csak fele mennyiséget szoktam készíteni, ami valószínűleg saját családon belül el is fog fogyni, tehát nem termelődik felesleg. Úgyhogy, csak mutogatom, hogy mikkkel szöszmötölök mostanság.

1 megjegyzés:

Luca írta...

Ancsa nagyon jól néznek ki a szappanjaid. Olyan kivánatosak.
Éppen kérdezni akartam, hogy hova tüntél.