hétfő

Vendégség

Kicsi lányom idén 8.-os volt. Nem ballagott, mert 6.-után 6 évfolyamos gimnáziumi osztályba került, és ott nem ballagtatják el a 8.-osokat. Sajnos vendégként sem tudott részt venni a volt osztálya ballagásán, mert épp akkor osztálykirándultak. Hogy némiképp kárpótoljuk (ezt már akkor megígértük neki, amikor felvették a gimibe) tartottunk neki egy majdnem ballagó bulit. Rokonaink jó fejek voltak, kapott ballagó csokrot is :-). Mivel szülinapja is nemrég volt, ennek a megünneplését is hozzácsaptuk a majdnem ballagó bulihoz, tehát volt 2 torta is (hogy elég legyen a sok embernek).

Tehát szombaton bevásárlás (előző napról maradt lábfájással, és kialvatlansággal). Ugyan nagyjából megterveztük a menüt, azért kissé túl vásároltuk magunkat. Pl. a 2,5 kg darált hús soknak bizonyult az egyben sült fasírthoz (lett belőle töltött paprika, és a maradék bekevert fasírt húsból pogácsákat formázva le lettek fagyasztva), a karajt már tényleg nem tudom miért vettem, hiszen rántott húst nem is terveztem (és nem is sütöttem), de nekem ez a hús a gyengém. Ha meglátok egy szép darabot a hentesnél, nem tudom otthagyni. Voltunk piacon, Tescoban, Lidlben, Auchanban (Corát most kihagytuk :-) ) Petrezselymet így is elfelejtettünk venni, ezért a múlt héten jutányos áron vásárolt lefagyasztott 10 csomag petrusból kellett használnom. (10 csomag volt 200 Ft)

Menü tervezet:
csicseri borsóból készült fasírt (vega vendég kedvéért),
sült oldalas,
egyben sült fasírt,
töltött dagadó
töltött paprika,
húsleves,
gyümölcs leves,
petrezselymes újkrumpli (pucoltat vettem, mert ekkora mennyiséget biztos nem pucoltam volna meg)
rizi-bizi,
párolt zöldség,
saláták,
meggyes süti

Szombat délután amit lehetett előkészítettünk (Henivel). Bekevertük a fasírtot, tepsire raktuk, beraktuk a hűtőbe, megfőztem a gyümölcs levest (saját meggyből, isteni finom volt), húslevest, töltött paprikát, Barbi befűszerezte az oldalast (az ő kedvence, imádja fűszerezni), és a csicseri borsóból készült falafel összeállítása.
Vasárnapra maradt a fasírt, és az oldalas sütése, a köretek főzése, a meggyes süti sütése, és a torták megvásárlása.
Volt töltött dagadó is (szervezői zsenimre utal, hogy anyukámat kértem meg az elkészítésére). Anyukám töltött dagadója egyszerűen fantasztikus. Ő nem azt a rengeteg zsemlével készült változatot készíti, hanem 10 főtt tojás felkockázva, fűszerezve 1 nyers tojással és 1 beáztatott zsemlével összeállítva, húsba töltve. Nagyon finom.

Minden nagyon jól sikerült, vendégeknek is ízlett (vagy csak nem merték bevallani, hogy nem). A maradékból még 2 napig tuti elleszünk.

Tehát szabadságom továbbra is aktívan telik.

Ma reggel egy kollégám telefonjára ébredtem. Valami nem ment nélkülem. Elintéztem.

Mai program: vásárlás. Barbi cipőt szeretne.....

1 megjegyzés:

Gabryella írta...

:-)))))))))))))))))))