szerda

Egy kis varrás

Jó!
Tudom, hogy ismét egy másik végletbe csaptam át. Nézzétek el nekem! Ígérem, a következő bejegyzésem nem a márvány faragásról, vagy a hogyan újítsuk fel old timer autónk motor blokkját témáról fog szólni!

Az utóbbi időben nem nagyon olvashattok nálam arról, hogy varrtam volna. Nem azért, mert szakítottam volna ezzel a hobbival, hanem más irányú ötletek elvették az időt a varrástól.
Csokifoltos lányoknál olvastam egy idén indult kezdeményezésről, amelyhez ők is csatlakoztak, és persze kedvet kaptam én is hozzá.
Az egész évre szóló játék lényege, hogy Mónikától kéthetente kapunk egy leírást, ami alapján el kell készíteni egy blokkot, ami az év végéig 25 különböző technikával készült blokkot fog eredményezni, ezt összeállítva gyűjteményes quilt válik belőle. Nyeremény is fel lett ajánlva, de nem ezért jelentkeztem.
Az első blokk - aminek a leírását tegnap kaptam meg, és este el is készítettem - a nyílhegy blokk.
Bevallom, hogy ezt még nem ismertem (már megérte jelentkezni) Viszont azt is elárulom, hogy nem lesz a kedvenceim egyike. Nem is lett tökéletes :-(
Úgy döntöttem, hogy a quilt a barna és annak árnyalataiból fog állni, ennek megfelelően választottam ki a blokkhoz használt 2 anyagot a készletemből. Elhatároztam, hogy nem fogok anyagot venni hozzá. Kizárólag a már meglévő készletemet fogom apasztani, ezzel is takarékoskodásra késztetem magam, és a patchwork eredeti szellemiségének is jobban megfelelek ezzel.
Mivel jócskán késve jelentkeztem a játékra, ezért ma már a 2. blokk leírást is megkaptam, amit pár napon belül el is kell készítenem, úgyhogy hamarosan jelentkezem annak a blokknak a megmutatásával.

4 megjegyzés:

Luca írta...

Höhö. Én is tegnap jelentkeztem a csoportba. Szóval csoporttársak lettünk megint :)
Én ma fogom megvarrni ezt a blokkot.

Felicity írta...

Such nice and warm combination of colours! Beautiful!

mibolyka írta...

Nagyon szép. Végtelen a Te türelmed!

Ági írta...

De jó!!! majd meglátod jó játék lesz ez :-))
A blokkod megvarrásával nincs is semmi gond, ne keress mindig hibát!!! Ha nagyon alaposan nézem, akkor látom csak, hogy a bal felső blokkodat rosszul vágtad körbe, abból adódik az a pár mm-nyi elcsúszás. (A vonalzót úgy kell feltenni az elkészült blokkra, hogy a varrott blokk átlós középvonala a 45 fokos szögnél fusson. Akkor pont a legszélére ért volna a két szín találkozási hegye. )De hozzá ne nyúlj mostmár, mert a mellette lévő blokkhoz majd ha hozzávarrod, akkor az én szemüveges nézésem sem fogja észrevenni!!! :-)))
Ági