hétfő

Életjel

Kicsit magam alatt vagyok. Akinek sikerült elolvasnia azt a bejegyzésemet, ami néhány órán keresztül olvasható volt (aztán visszavettem piszkozatba) az tudja az okát. Áginak itt szeretném megköszönni az együttérző hozzászólást. Ennél fogva nem nagyon tör felszínre az alkotó énem.

Azért mutatok egy szappant, amit múlt héten készítettem.
A szappan massza 3 felé véve 3 természetes színező összetevőt kapott: kurkuma (sárga), paprika (narancs) fahéj (barna) A csillagok paprika és fahéj, a zöld alakzatok színét spirulina adja.


Nagyon szeretem az őrölt fahéjat tartalmazó szappanokat. Imádom az illatát, és a szappan finoman dörzsölő hatása nagyon kellemes.

És ha már szappan, akkor megmutatom azt a szappant, amit limitált számban készítettem a szilveszteri bulivendégeimnek.




Ha esetleg valaki, akinek a fantáziája nem annyira élénk mint az enyém, és a szappanban lévő mintában nem találja meg a lóherét, elárulom, hogy ez egy Új Évi lóherés szerencseszappan. Jó, hogy szerencsét hozna, az lehet, hogy túlzás, viszont az összetevői határozottan tápláló hatással rendelkeznek.

További történés, hogy váll alá érő hosszúságú hajamat rövidre vágattam, mert zavart, ezért állandóan copfba volt kötve. Most viszont minden reggel száríthatom a hajamat. Készült rólam kép, de nem borzolnám az idegeiteket


No ennyi tellett tőlem a jelenlegi hangulatomban.

10 megjegyzés:

DekoRárium írta...

Én csak a bejegyzés címét láttam,olvasni nem lehetett.
Remélem azért már jobban vagy, bármi volt is a gond.
Ne feledd: a felhők felett mindig kék az ég!

Luca írta...

Ancsa, gyönyörűek ezek a szappanok. A lóherét határozottan fel lehet ismerni. Remélem tényleg szerencsét hoz mindenkinek.

ancsapancsa írta...

Andi! Köszönöm. Tudom én, csak itt most nem engem, hanem a gyerekemet bántották, tőle vettek el egy olyan lehetőséget, ami nem megismételhető. Azért vettem le a bejegyzést, mert nem akartam a helyzetén rontani az igazsággal, mert olyan világot élünk, hogy ha nem vagy valakinek a valakije, csak egyszerűen jó vagy valamiben, amiért éveken keresztül dolgoztál keményen, az nem elég. 15 évesen kemény dolog ezzel szembesülni.

mibolyka írta...

A szappanok csodálatosak. El sem tudom képzelni hogyan lesznek benne ezek az alakzatok. Gratulálok.
Tudtam, hogy valami nem olyan rajtad mint máskor, de nem tudtam mi. Már tudom. :)

Olvastam a bejegyzést és egyetértek veled.
Több okból is jobb hogy nem tetted fel. Úgy gondolom jól döntöttél.

Ági írta...

Lóherét látom :-))) Fel a fejjel, alkoss még sok szép hasonlót!!!
Ági

Gabryella írta...

A szappannyaid étvágygerjesztőek :-))
én se tudtam már olvasni, de nagyjából sejtem akkor mi lehetett a gond. puszi

Juccantó írta...

Olyan nagyon szépek a szappanok!Öröm nézni őket!Néha én is csinálgatok szappankákat,használom én is ezeket a "színező anyagokat",de el nem tudom képzelni,hogy a csillagminta hogyan jön ki így ilyen szépen a szeletelés után.Ez már szappan szobrászat!Ha nem titok megkérdezhetem hogyan csinálod?Köszönöm a válaszod!

ancsapancsa írta...

Juccantó!

Csillag minta külön formában készült régi ikeás jégkocka készítő szilikon formában (sajnos ezt a formát már nem kapni az ikeában)ha van véletlenül neked is régről, az szerencse. Ebbe beleteszem a szappan masszát, és a sütőben 50 fokon 1 órán keresztül sütögetem, egyből gyönyörűen kijön a formából, de ha vársz vele néhány órát, akkor még biztosabb. Ezeket mindíg akkor csinálom, amikor marad egy kis massza, vagy direkt előre akarok dolgozni. Amikor a szappant csinálom, akkor a rétegesen öntött masszába belenyomkodom egymás után a csillagokat.
Remélem segíthettem!

ancsapancsa írta...

Persze ez lenne az igazi, de ez nekem túl drága: http://www.renascentcollege.com/product_info.php?products_id=822

Juccantó írta...

Nagyon szépen köszönöm a választ!
Nekem is vannak szilikon formáim,sajna csillag nincs,de arra gondoltam a szíves mintával megpróbálkozom azt még lehet szeletelni úgy is,hogy mutasson...:)))