vasárnap

Életjel

Tegnap szert tettem egy csokor medvehagymára. Tavaly óta kacérkodom egy recepttel Limara blogjáról (Limara blogját szerintem mindenki ismeri, ezért nem linkelem be), úgyhogy most itt adott volt minden feltétel a megvalósításához. Elég meglepő, de eddig még soha nem sütöttem pogácsát. Anyukám nagy pogácsa specialista, ezért a pogácsa igényünket fedezte az amit Ő süt. Egyébként én is nagyon jó viszonyban vagyok a különböző kelt tésztákkal, imádom gyúrni.
Ez túrós-juhturós-sajtos-medvehagymás lett.

Tegnap pedig egy medvehagymás pizzát sütöttem. Bocs, de kép nem készült, mivel már a sütőből olyan illatokat eregetett, hogy amint kikerült onnan, a család rá is vetette magát. Egyébként a szokásos pizza tészta tejfölös feltétet kapott, arra bacon kocák, és medvehagyma levél felaprítva, és erre szórtam a sajtot. Érdemes kipróbálni! Nagyon finom volt. Az egy csokor medvehagymából még maradt annyi, amennyi a fotón látható, úgyhogy újabb próbálkozásaim lesznek medvehagyma terén.

 Kb egy hete virágba borultak a jácintjaim. A hagymáikat tavaly ősszel ástam el, és nagyon örülök annak, hogy ilyen telt virágú fajta. Illatuk egyenesen mámorító.

4 megjegyzés:

Luca írta...

Nagyon jól néz ki az a pogácsa.... Medvehagyma nélkül már én is sütöttem és úgy is isteni.
Imádom a jácintot.

Felicity írta...

Your baking looks delicious! And a hyacinth is such a beauty! Spring is in a air!

mibolyka írta...

Medvehagymát még nem próbáltam.
A pogácsa istenien néz ki! Gratulálok.
Na de a jácint, az aztán csodás! Imádom az illatát.

ancsapancsa írta...

:-)