szombat

Alma a köbön

Idén veterán almafáink kitettek magukért, rengeteget termettek.



 Még nem mind érett be teljesen, de sajnos nagyon potyog, ezért el kellett kezdeni leszedni. A lepotyogott almát sem dobom ki, hiszen azon kívül, hogy megütötte magát, nincs más baja. Szóval most igyekszem az ipari mennyiséget hasznosítani. Ma almás rétes volt, tegnap alma leves, holnap almás pite..
 Az olvasóimhoz fordulok. Ha valakinek lenne ötlete, egy jó receptje, aminek az alma fő alkatrésze, az kérem ossza meg velem (és a többiekkel).

Köszönöm!

4 megjegyzés:

Zsimama írta...

Kedves Ancsa!
Két süti receptet ajánlok Neked, az egyiket nem kell sütni. Nálunk mindkettő bevált:))))
Almás keksz: 1,5 kg meghámozott almát kockára vágunk, adunk hozzá 7 dl vizet, ízlés szerint cukrot és citromlét. Puhára főzzük. Ha puha, belefőzünk 4 cs. vaníliás pudingot, amit előzőleg elkevertünk 4 dl vízzel. Egy közepes, magas tepsi alját kirakjuk kocka alakú keksszel. Ráöntjük az almás pudingot. Tetejére kekszet teszünk és leöntjük csokimázzal.

Almás piskóta: Az almát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Tepsi aljába fóliát teszünk, erre rakjuk az alma karikákat. 6-8 tojásból piskóta tésztát készítünk. Ezt ráöntjük az almára és megsütjük. Ha megsült kiborítjuk és lehúzzuk róla a fóliát. Vaníliás, csokis, stb. (ki milyet szeret) pudingot öntünk rá.
Jó étvágyat kívánok:))))

ancsapancsa írta...

Zsimama!
Ez a pudingos nagyon jól hangzik! (persze a piskótás is) mindenképpen ki fogom próbálni. Ma már túl vagyok 4 rúd rétesen, még szerencse, hogy a Lidl-ben épp akciós a rétestészta.

Köszönöm szépen!

bathroom ideas írta...

Hello
Glorious read! I wish to thank you on your time for this. The articles is really excellent!

ancsapancsa írta...

Thanks!:-)