csütörtök

"Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik"*

Sűrű napom volt. Miután haza jöttem, csak ültem a varrógép mellett, de nem jött ihlet semmihez. Tűzni nem volt kedvem (majd a hétvégén)
Úgyhogy nézelődöm a neten. Igazság szerint nagyobbik leányom megbízásán gondolkodom. Kért egy ágytakarót, ami csak a rózsaszín árnyalatai, és tört fehér színből kell összeálljon. Minta tekintetében kaptam egy kis szabad kezet, szív, csillag (mindenféle), és a neve legyen rajta.

Gondol, gondol, gondol


Miközben a neten keresgéltem olyan gyönyörűségeket találtam, amitől a szavam is elállt. Na ilyeneket én a büdös életben soha nem fogok tudni varrni.
forrás
Forrás
Forrás
Hogy lehet ilyen szépen tűzni????
Hát így:
Csodaszép! Akármeddig el tudnám nézni.

Ezt már máskor is felfedeztem:
Forrás
Erre a takaróra tanfolyam is lenne.

Ausztráliában.

És az utolsó időpontról is lemaradtam. (pedig még talán lett volna repülőjegy holnapra :-) Sajnos nem találom a mellényem, aminek a zsebében van a pénz rá :-)


*Arany János Walesi bárdok

9 megjegyzés:

Gabryella írta...

Ancsám! Mikor nyugdíjba mész, lesz időd ilyenre, és ugyanúgy meg fogod tudni csinálni :) Nahát :)

mibolyka írta...

Gyönyörűek a munkák. Kíváncsi lennék ezek mennyi idő alatt készültek el?
Húzz bele menni fog, de ne várd meg a nyugdíjas éveket. Az ízületi gyulladás fájdalmas dolog. :)
A lányod takarójára már most nagyon kíváncsi vagyok.

Ági írta...

Ne legyél kishitű! Ezeket a takarókat is emberek varrják, igaz nekik nem úgy kezdődik, hogy este hazaérnek egy sűrű nap után..... Van idejük, eszközük, anyaguk, speciális gépeik stb... Szóval fel a fejjel!
Ági

krealady írta...

Én is azt mondom, állj csak neki! Jó, ha ilyen bonyolultnak nem is - mondjuk nekem annyira nem is tetszenek a túlburjánzó mintázatú takarók, de egy egyszerűbbnek mindenképpen, egy mai, modern takarónak! Menni fog az! Valószínűleg tényleg nem két nap alatt, de annál jobb érzéssel fog eltölteni a végeredmény! :)

ancsapancsa írta...

Aranyosak vagytok, hogy így hisztek a képességeimben :-)
Talán tényleg Áginak van igaza, ehhez nem csak képesség (ami talán tényleg megvan) de idő, és felszerelés, alapanyag kérdése elsősorban. Amikor Judi Madsen videóit nézem, olyan könnyedén csinálja, olyan könnyűnek tűnik, mint amikor a cirkuszi artista mutatványáról hisszük azt, hogy meg tudnánk mi is csinálni. Csodálom Őt. Fantaszikus dolgokat csinál.

Saci írta...

Én is azt mondom, hogy simán menne neked a csillagos takaró. Ismerlek már annyira, hogy tudjam, alaposan megtervezed, megszerkeszted, válogatod az anyagot, vágsz, stb... Nem kell hogy pikk-pakk kész legyen. Varrjad akkor mikor kedved van hozzá, ne egy sűrű nap után holt fáradtan. S akkor még jobban élvezni fogod! A lányod takarója meg lehet akár tanulmány is...
"Csak az állja ki a próbát, aki rááll, hogy kipróbálja."

Kati írta...

Látod Ancsa, pedig még szállásod is lenne!!!!
Kati

ancsapancsa írta...

Kati! keresem a mellényem! Ha meglesz, megyek, nem úszod meg! :-)

ancsapancsa írta...

Saci! :-) Gyakorolgatok!