vasárnap

Újabb bejegyzés kép nélkül

Tegnap barátnémmal tévedésből betévedtünk egy műhelybe. A polcokon kerámiák, asztaloknál emberek nagy igyekezettel festettek, a falakon mindenféle mázas kerámia egy emeletes asztalon festékek, ecsetek, mindenféle kellék. Nem ide indultunk (vagyis ide, de valami félreértés folytán, nem ezzel a céllal), de ha már itt voltunk rákérdeztünk, nem férnénk e oda egy asztalhoz. Majdhogynem telt ház volt, ahol nem ültek, ott kinn volt a tábla, hogy foglalt, de végül azért csak szorítottak helyet nekünk is. A polcokról lehet választani nyers kerámiát az asztalról festéket, ecsetet, Balázs, és Joli segített, ha kérdésünk volt (persze volt), és indulhatott a móka. Hozzáteszem barátnőm két balkezes. Vagy legalábbis ezt hiszi magáról. Olyannyira, hogy nem is próbál semmit sem készíteni, de úgy látszik, rossz hatással vagyok rá (vagy jó), tehát ő is kiválasztott egy pici formát, és nyelvét kidugva koncentrálva csak neki állt a festésnek.
Nagyon érdekes úgy színt választani, hogy tudjuk a kiégetés után más árnyalatot színt kap majd a kerámiánk. Sok technika, amit nem ismerünk, de fejest ugrottunk a festésbe, és amikor elkészültünk, még akkor sem tudjuk, hogy végül is mit készítettünk, mivel ott maradt égetésre. Majd 22.-én mehetünk érte. Sajnos fényképezőgép nem volt nálam, csak a telefonom, így azzal csak egy bögrét fényképeztem le, ami nagyon tetszett. (az én telefonom nem okos telefon, de ha az is lenne, én vagyok buta hozzá)
Én már sejtem, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, amikor ide betérek.
Minden nagyon tetszett. Maga a kerámia festés, ami eddig kimaradt az életemből, a hely hangulata, Joli, és Balázs kedvessége, segítőkészsége.... de sorolhatnám. Mindenkinek jó szívvel ajánlom.


2 megjegyzés:

Luca írta...

Ancsa, látom kipróbálsz mindent. Kerámiát nem könnyű festeni. Tapasztalatból tudom.... Kiváncsian várom az alkotásodat.

ancsapancsa írta...

Tudod! Előbb utóbb mindent ki szeretnék próbálni.