vasárnap

Mit is értek pontos kivágáson?

No, ha már a decoupage irányába orientálódok éppen, és szeretnék minden érdeklődőt igényes munkák megalkotására sarkallni, megmutatnám, hogy egy egy alkotás sikere, nívója szerintem min is múlik.
Sok mindenen egyébként, ebből az egyik maga a minta. A kompozíció helyes összeállításán, annak méretén, elhelyezésén túl figyelnünk kell, hogy megfelelő módszert válasszunk ahhoz, hogy munkánk képszerű benyomást keltsen.  Többféle módszer is létezik.
A tündéres üveg kapcsán - ahol ugye az üveg rendelkezik egyféle alapszínnel, a felragasztott minták háttere viszont eltér ettől a színtől - itt nincs más hátra, mint a mintákat pontosan ki kell vágni, a hátteret is, amennyire lehet, el kell távolítani. Az egyik tündérkén mutatom meg elütő háttéren, hogy mire is gondolok.

Eddig az állapotig ollóval dolgoztam. Kicsi, hegyes, éles, precíz munkára alkalmas ollóval. Látható, hogy a virágok, levelek közt maradt az eredeti kép égszínkék hátterének színéből. Nekem azonban homok színű az üvegem, amire ragasztani fogom.
 Tehát fogom a snicceremet, és óvatosan, amennyire lehet, kimetszem a minta különböző elemei által határolt ég kék részeket

Egy másik minta. Mérete jól látható, a sniccer mellett.

 Jó munkát! :-)

Nincsenek megjegyzések: