csütörtök

Új szappanok

Kétféle szappant készítettem. Az egyik csokis-kecsketejes, oliva-, kókusz-, pálma-, mandula olajjal   jázmin illó olajjal, a másik, kókuszos-fahéjas az előzőhöz hasonló alappal, de kókusztejjel, kókusz reszelékkel, fahéj, és jázmin illóolajakkal. 4 hét érlelés után kiderül, hogy hogy sikerültek.
Tudom, hogy pálmaolajat valamira való környezettudatos szappankészítő nem használ, mert a pálmafa ültetvények bővítésének érdekében őserdőket irtanak ki, ígérem, ha a nemrég beszerzett mennyiség elfogy, nem is veszek többet, de mint kezdő szappankészítő, szeretnék ezzel az anyaggal is tapasztalatot szerezni.


Ezenkívül varrtam egy újabb táskát farmer nadrágból. Az egyik hétvégi vendégünknek nagyon megtetszett az én táskám, és megkért, hogy neki is varrjak egyet. Kaptam hozzá 2 farmert is. Nagyon jól sikerült (jobban mint az enyém), viszont átadtam anélkül, hogy lefotóztam volna. Azért próbálok fotót kérni róla az új tulajdonosáról.

Sikerült a táskát lefotózni. Íme:





2 megjegyzés:

DekoRárium írta...

De guszták Ancsa!!! Majd mesélj milkyen velük mosakodni?

ancsapancsa írta...

Köszi!
A csokisra én is nagyon kiváncsi leszek!
A férjem kereste azt a tábla étcsokit, amit bele tettem. Amikor megtudta, hogy bele tettem a szappanba komolyan elgondolkodott rajta, hogy gyámság alá helyez. :-)))