péntek

Guberáltam...

... egy üveget. Esti futásunk közben elvezet az utunk egy szelektív hulladékgyűjtő sziget mellett. Tegnapelőtt, miközben elfutottunk előtte, észre vettem, hogy valaki nem a tartályba, hanem mellé tett le egy üveget, nyilván a különleges formája miatt sajnálta volna, ha összetörik. És milyen jól tette! Az üveg leánykorában Boszorkányvér nevű vörösbort tartalmazott. Felszedtem a földről, és haza vittem magammal (mellesleg biztosan jól festhettem talpig sportembernek öltözve, kezemben egy kiürült italos üveggel :-))
Az üvegnek háromszög alapú gúla alakja van, és könyörög a dísztárggyá alakításért:

Ugye a szokásos előkészületek, az üveg kimosása, fertőtlenítése, cimke leáztatása után így néz ki:



Alapozás után:
 A minták kivágva (2 üveg van előkészítve ez kb 1,5 üvegre elég tündérmennyiség)
 Eddig jutottam tegnap éjjel.

Azért szappan témában is szorgoskodtam az elmúlt hetekben:
Ennél a szappannál régebbi szappanokról leeső levágott széleket, gombóccá gyúrt darabkákat használtam díszítésül, és igyekeztem színátmenetes hatást elérni. Az alkalmazott szinező anyagok: kurkuma, és pirospaprika, a darabkákban fahéj.
 Ennél a szappannál pedig csillagos mintákat próbáltam létrehozni. A technológia a rendelkezésre álló szegényes forma lehetőségek miatt, még csiszolásra szorul, de ígérem előállok a tökélesített verzióval is.
Fekete szappan aktív szénnel:
Ezenkívül készítettem egy csalánosat is, aminek a fényképarca nem túl jó, mert nem szépen jött ki a formából, viszont a bele kevert alapanyagok ennek ellenére minden bizonnyal ki fogják fejteni jótékony hatásukat.

Ez a papír tálca a fotózás óta már teljesen megtelt szappankákkal, sőt egy másik tálcát is félig megtöltöttem.
Azok közül a szappanjaim közül, amelyikeket használatba vettem, tesztelem, ajándékba adtam, mind nagyon jók a tapasztalataim, és a barátaim tapasztalata.

1 megjegyzés:

mibolyka írta...

Csatlakozom én is. A szappanjaid csodásak. Szeretem használni.

A guberálásért pedig dícséretet érdemelsz. Egy vérbeli dekus nem is megy /fut/ el egy ilyen üveg mellett.