csütörtök

Új lakók

Nem új keletű számunkra a szituáció, tavaly már helyet adtunk 3 fészekalja cinke felcseperedéséhez, de akkor még nem volt cicánk. Most meglepetéssel fedeztük fel, hogy kb 40 éves almafánk odvában ismét fészket rakott egy madár. Mivel elég sötét van az oduban eddig nem sikerült kideríteni, hogy milyen madár költözött hozzánk. Mindenesetre résen kell lennünk, hogy Zokniban ne induljanak be az ösztönök, és békén hagyja őket.
Tavalyi kiscinkéink kajára várva

3 megjegyzés:

Luca írta...

Ancsa nem akarlak elkeseríteni, de Zokniban benne vannak az ösztönök. Nekem is majd megszakad a szivem, amikor a macskáim hazaállitqanak a cinkékkel a szájukban..... De tumásul kell vennünk, ők vadásznak.
Ja és arra készülj fel, hogy minden megfogott állatot hazahoznak megmutatni......
Az én kreativitásom ruha, nadrág javitásban ölt testet. Ja, meg varrtam Luca párnáira új huzatot, amik a kosarában vannak.

Tiffanylda írta...

Igen, a mi macskánk is nagyon figyeli a madarakat, mióta kint van! Ez ellen nincs mit tenni!:( Etetjük őket minden télen és rengeteg fészek, odú van...

ancsapancsa írta...

Tudom én, egy macska sokkal inkább őrzi az ösztöneit, mint egy kutya, de azért reménykedem, hogy ez a fészek rendben kikel, és kirepül, aztán a madárkák, talán belátják, hogy itt nincsenek biztonságban, és máshová teszik át a költő helyet. Az a szerencse, hogy Zokni Rufusz miatt nem nagyon szeret itthon bóklászni, inkább a szomszédainkat részesíti előnyben, úgyhogy talán elkerüli a figyelmét a fészek.