vasárnap

Ágynemű átalakítás

Heni lányommal az Ikeában voltunk. Csak úgy, nem volt semmi konkrét dolog, amiért mentünk volna, de azért persze sikerült venni egy pár dolgot. Én előszeretettel használom a takaróim alábéleléséhez az Ikea legolcsóbb ágyneműjét (szétbontva persze), mert nagyon kellemes tapintású anyagból vannak, és az áruk is nagyon kedvező. Na jó, a mintája nem a legszebb, de csak alábélelésre használom. Amit az utóbbi időben ebben a kategóriában árultak, az fehér alapon zöld karikás volt (egy valaha Újpest színekben hokizó - és szívében még mindíg UTE-s -gyerek szülőjétől némi ellentmondást jelent :-) ). A jégcsillagos takaró (ami csak törtfehér, és kék színekből áll) alábéleléséhez már tényleg nem akartam azt használni, ezért nagyon megörültem amikor azt láttam, hogy termékváltás volt, és a régebbi zöld-fehér mintát erre cserélték:

Sajnos nem volt a szimpla változatból, ezért némi gondolkodás után döntöttem úgy, hogy megveszem a 200 × 200 cm-s méretű paplanhuzatos, dupla párnás csomagot, és milyen jó, hogy megtettem. A paplanjaink és párnáink nem Ikeából valók, ezért méretileg mindenképpen igazítanom kellett volna. Tehát tegnap ágynemű átszabást végeztem. A méret egyébként nagyon szerencsés volt, mert pont elég lett a jégcsillagos takaró alsó rétegéhez, és egy garnitúra ágyneműhöz. A minta is sokkal dekoratívabb.  2 méter széles anyagot 300.- Ft-ért sehol sem fokok kapni úgyhogy anyagilag is több mint kedvező. Szóval elégedett vagyok.
Ágyneműre újabb megrendelések érkeztek a gyerektől, ezért lesz még egy utam az Ikeába.

3 megjegyzés:

Luca írta...

Tényleg jól néz ki ez az anyag. Én is ágyneműt használok a hátlaphoz, de én még a régi békebeli lepedőket. Tavaly apósomtól capceráltam el a régi ágyneműket, amit nem használ.

Tiffanylda írta...

Hiába, a kreativitás utat tör magának, bármiről is legyen szó!:DDD
Ügyes vagy!
Csak, hogy tisztázzuk.., ez az általad készített takaró hátlapja? Nem vagyok varrós, bocsi!...

ancsapancsa írta...

Muszáj leleményesnek lenni! :-)
Igen a megvarrt mintás rész alá teszünk 1 réteg vatelint, hogy meleg legyen, és puha, és az alá egy hátlapot.