szerda

Kikeltek a kis cinkéink

Az öreg almafa odvában ismeretlen számú kis cinke fióka csipog, a cinke mama, és cinke papa serényen hordja nekik a kaját. Sajnos Zokni is felfedezte őket, úgyhogy most azon agyalok, hogy milyen védőfelszerelést kellene a fára szerelnem a macsek ellen.

05.05. fejlemény: leltároztunk (elég cuppogó hangot hallatni, és a kismadarak tátott csőrrel csipognak), 6 tátogó csőrt számoltunk. Zokni nem tett kárt az állományban, de a szülők még óvatosabbak lettek. Zokni csengőt kapott.

5 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Nem tudom, hogy mit fogsz kitalálni!.. Nem egyszerű! Drukkolok a cinkéknek! Talán adj, 2x annyi kaját a macskosznak!:)))

ancsapancsa írta...

2 dolgot találtam ki.
egyik, hogy olyan plasztik gallért csinálok a fára, mint amit a kutyákra szoktak adni műtét után (mondjuk egy lavórból)
másik, hogy a fa törzsét végig tekerem szöges dróttal. így nem tud felmászni. Egyenlőre szegény cinkék magukra vannak hagyva, Zokni, amint kiengedjük a házból egyenesen a fához megy, ha látom, olyankor rákiabálok, a seggére csapok. Szerencsére az odu elég mély (nem az almafa szempontjából szerencsés, mert szegény már nagyon roskadt, alig hoz gyümölcsöt), tehát a macska nem ér be odáig, ahol a picik vannak, de azért aggódom, hogy a papát, vagy a mamát el ne kapja, amikor ki akar repülni.

Luca írta...

Ancsa, tegyél Zoknira olyan nyakörvet, amin van egy picike csengő. Az oduba nem tud bemenni, a csengőt meg hallják a cinkék.

ancsapancsa írta...

Ez jó ötlet! Köszi!

Luca írta...

Gyakorlatból tudom.....